Jól reagált a cardano (ADA) árfolyama a Shelley menetrend hírére

Egyelőre profitálnak a cardano [ADA] traderek a Shelley frissítés menetrendjének hírére.

A Cardano Forum legfrissebb fórumbejegyzése szerint 58 stake pool fut a Friends & Family teszthálózaton, amik száma a hetekben várhatóan tovább fog nőni.

Május 28-án frissült a Cardano Node a Cardano hálózatán, a legfrissebb verzió a 1.12.0-es. Célja a Cardano mainneten a Byron alapverzió javítása.

Ezen túl a teszthálózaton bevezették az ütemterv alapján a hálózat második verziójának, a Shelley-nek a legtöbb funkcióját és kiderült, hogy a Shelley-t június 30-ka és július 9-ke között vezetik be a mainneten.

Charles Hoskinson, az IOHK CEO-ja és a Cardano társalapítója szerint:

A Shelley-kódbázis bevezetése kritikus lépést jelent a végső célunk felé, amely az egyének pénzügyi helyzetének – körülményektől és körülményektől függetlenül – pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésének fejlesztését jelenti. Az átmenetnek komoly következményei lesznek. A Shelley létrehozza egy teljesen elosztott hálózat előszobáját és egy teljesen új alkalmazás-ökoszisztéma alapjait, amely még a nála is fontosabb Goguen, Basho és Voltaire verziók bevezetését hozza majd el.

A bejelentés hatására megindult az ADA árfolyama és a bitcoint (BTC), illetve a legtöbb top 100-as altcoint túlteljesítve +18%-kot emelkedett az elmúlt 24 órában.

Egy elemző szerint amennyiben az ADA a héten az 50-es EMA fölött tud maradni, akkor további emelkedésre lehet számítani.

Forrás: alanmasters, TradingView

CHART magyarázó: a fenti chart a cardano (ADABTC) hetes idősávja, 7 nap egy gyertya. Bal oldalt látható, hogy esik az árfolyam az 50-es exponenciális mozgóátlag (EMA) elérése után (lila vonal).

Jobb oldalt már látható, hogy miután átvitte az 50-es EMA-t tovább emelkedik. Ha sikerül az 50-es EMA mögött zárni (az az még ma), akkor további emelkedésre lehet számítani a feljebbi ellenállások bepróbálásával együtt.