Ethereum társalapító Charles Hoskinson 2011-ben még 1 dollárért jutott az első bitcoinjaihoz

Charles Hoskinson, az Ethereum és Cardano társalapítója már akkor bitcoin tulajdonos volt, mikor sokan még csak nem is hallottak róla. Azóta az anno 2011-ben 1 dollárért vett BTC infrastruktúrája azóta drasztikusan megváltozott.

Charles Hoskinson, korai befektető

Charles Hoskinson Mpho Dagadának adott interjúban mesélt a bitcoinos múltjáról ami szerint 2011-ben még bányászattal jutott az első bitcoinjaihoz, ami akkoriban még csak 1 dollárt ért.

2011-ben még nem volt szenvedélyes kriptohívő, de miután 2013-ban a bitcoin árfolyam 250 dollárra ugrott, úgy döntött, hogy szaktudását az ökoszisztéma fejlesztésének szolgálatába állítja.

Találkozás Vitalik Buterinnel, vita Dan Larimer EOS alapítóval

Az első projektjét majdnem egy kínai befektetőtől kapta, aki 500 000 dollárért akart egy stabilcoint fejleszteni. Akkoriban még hírről se ismerte senki a Tether coint (USDT) és nem volt egyetlen stabilcoin se a piacon amit fedezetként lehetett volna használni a kriptovaluták volatilitása ellen.

Miután visszautasította az ajánlatot, Hoskinson találkozott Dan Larimerrel, aki a BitShares DEX kriptotőzsde alapítója. Vele sosem volt jó viszonya és kis idő után otthagyta a cégét ami után találkozott Anthony Di Iorio-val és Vitalik Buterinnel és közösen alkották meg az Ethereumot.

[Anthony azt mondta] Itt van ez a Vitalik gyerek, akkor még csak 19 éves volt és megírta ezt a nagyszerű fehér könyvet. Nem igazán tudom hova tenni. Átolvasnád? Mit gondolsz róla. Erre azt válaszoltam, miért ne, Anthony. Szóval elolvastam a fehér könyvet, nagyon nyers volt, de azt mondtam, van benne valami és így találkoztam Vitalik Buterinnel.

2014 januárban az észak-amerikai bitcoin konferencián találkozott először Hoskinson és a többi társalapító Buterin, Di Iorio, Joseph Lubin és Gavin Wood, hogy hivatalosan is bejelentsék az Ethereum indulását.

“Az Észak-Amerikai Bitcoin Konferencia 2014. januárjában. Szóval Anthony kibérelt egy tengerparti házat, amibe mindenki beszállt. Ott gyűlt össze mindenki, eljött Joseph Lubin, Gavin Wood, meg egy csomó nagyhal, akik akkoriban még nem voltak olyan nagy halak és valóban az volt az Ethereum születése,” tette hozzá Charles Hoskinson.

4 év exponenciális növekedés

2014 óta a kriptopénz szektor exponenciális fejlődésen ment át a piaci infrastruktúra, a blokklánc rendszerek és skálázhatóság tekintetében. A második generációs Ethereum blokklánc kövezte ki az utat az első decentralizált applikációk és az első decentralizált számítási rendszerek előtt.

Az Ethereumnak köszönhetjük az ICO-k, a forrásgyűjtés alternatív módjának létrejöttét. A sors iróniája, hogy a 4 milliárd dolláros forráshoz jutott EOS ICO alapítója szintén Dan Larimer.

Az Ethereum alapítása után Hoskinson megalapította a Cardano-t, ami egy proof-of-stake protokoll, specifikusan a dAppok kezelésére.

Ha úgy érzed fontos a munkánk, kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.