Jön a BitcoinBázis új podcast epizódja, vendégünk Ficsór Ádám, a Wasabi társalapítója

A Bitcoin Rehab-ban, a BitcoinBázis podcastjának második epizódjában vendégünk Ficsór Ádám, a Wasabi Wallet társalapítója. Lesz szó többek között az anonim bitcoin utalásokról, a Wasabi tárcáról, és még sok másról.

A második adásban Karo Zagorus házigazda, Ficsór Ádámmal, a Wasabi Wallet társalapítójával fog eszmecserét folytatni. A Wasabi Wallet egy teljesen anonim bitcoin utalást kínáló tárca, melynek ötlete és technológiája Ádámhoz köthető. Közel ötvenszázalékos tulajdonrésze van a cégben, ami a legutóbbi befektetési kör szerint úgy 3,5 millió dollárt érhet. A bitcoinguru a Forbes magazin legsikeresebb 30 éven alatti tehetségek közé is bekerült. Ádám nálunk vett részt először magyar nyelvű podcasten, így különösen nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a vendégünk. De hogyan is csöppent a Szolnok megyei Besenyszögről a bitcoin nemzetközi világába?

Elképesztő utat járt be a fiatal srác, aki megosztja velünk azt is hogyan ismerte meg még egyetemista korában egy gólyatáborban a bitcoint, hogyan bányászott BTC-t, illetve miért kötelezte el magát a kriptovaluták mellett. A mindig vicces programozó 2014-ben óriási lelkesedéssel vágott a bitcoin programozásba, de neki ez nem volt elég és a legjobbaktól akart tanulni. Később elutazott Japánba, Kínába és Tajvanba, amely kalandjáról részletesen is beszámol.

Természetesen a hallgatók a Wasabi Wallet születésébe is betekintést nyerhetnek, illetve az abszolút techrajongók számára is érdekes információkkal szolgál a mindig laza fejlesztő, aki többek között a Coinjoinról, az anonim bitcoin átutalások lényegéről is beszélni fog. Ha tehát érdekel, hogyan ismerkedett meg a vezető kriptovalutával, és miként lett a kriptotér egyik elismert alakja, hallgasd meg a következő adást, mely holnap lesz elérhető Spotify-on, Anchoron, és Soundcloudon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük