Jön a Greenlight, mérföldkővet hozhat a Lightning fizetésekben

A Blockstream, a Bitcoin infrastruktúra fejlesztések egyik vezető cége bejelentette új, Greenlight nevű “Lightning-as-a-Service” (LaaS) megoldását. A megoldás célja, hogy a fejlesztők és a vállalatok számára lehetővé tegye a Lightning hálózaton keresztüli a gyors és költséghatékony Bitcoin fizetéseket.

A Lightning Network a két év alatti 1200%-os növekedése ellenére folyamatos dilemma elé állítja a felhasználókat, mivel választaniuk kell a kényelem és az öngondoskodás között. A letétkezelői (custodial) megoldások egyszerű használatot kínálnak, de feláldozzák a biztonságot és a pénzügyi függetlenséget. Ezzel szemben a nem letétkezelői megoldások (non-custodial), bár biztonságosak, jelentős szakértelmet igényelnek.

Erre a problémára nyújthat megoldást a Greenlight, amely szigorú tesztelést és finomhangolást követően a készen áll a globális bevezetésre és a Lightning műveletek forradalmasítására.

Greenlight: Új megoldás, ami mindenkinek kedvez

A Greenlight egy skálázható letétkezelő nélküli Lightning-as-a-Service megoldás, amelynek célja, hogy egyszerűsítse a Lightning csomópontok működtetésének bonyolultságát, miközben a fokozott biztonság érdekében fenntartja a felhasználói kulcsok feletti ellenőrzést. A Lightning fejlesztők számára az új megoldás drámaian csökkenti a felhasználói eszközök tartásával kapcsolatos kockázatokat. Ennek köszönhetően számos erőforrás szabadulhat fel, amit az alkalmazásfejlesztésre lehet fordítani.

A Greenlight biztosítja a privát kulcsok feletti kizárólagos ellenőrzést úgy, hogy soha nem osztja meg azt a Blockstream infrastruktúrával. Az alkalmazásfejlesztők számára ez a megközelítés csökkenti a felhasználói tárolással járó kockázatot és felelősséget, miközben teljes körű ellenőrzést biztosít.

A Greenlight bevezetésének célja, hogy egyszerűsítse a Lightning infrastruktúra kiépítésével és karbantartásával kapcsolatos kihívásokat, amelyekkel a fejlesztők szembesülnek. Így a vállalatok a biztonság és a funkcionalitás veszélyeztetése nélkül jobban összpontosíthatnak az innovatív Lightning-alapú alkalmazások létrehozására.

Az éles versenyhelyzetben navigáló vállalkozások és fejlesztők számára az alkalmazásfejlesztés és a csomópontok üzemeltetése ijesztő kihívás lehet. A Greenlight jó megoldást kínálhat azáltal, hogy lehetővé teszi számukra a műveletek áthelyezését a  Blockstreamre. Ez nemcsak költségeket takarít meg, hanem értékes időt is felszabadít a felhasználói igények kielégítésére.

A letétkezelő nélküli Lightning alkalmazások növekedésének ösztönzésére a Blockstream olyan ingyenes opciót kínál, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára a kísérletezést. A kiterjedtebb igényekkel rendelkező vállalkozások számára a Blockstream fizetős csomagokat kínál, amelyek bővítik a csomóponti korlátokat, valamint üzemidő és rendelkezésre állási garanciákat biztosítanak.