Biztató számok érkeztek a Bitcoin Lightning Network terjedéséről

A legújabb jelentés szerint a Bitcoin Lightning Network az elmúlt két évben figyelemre méltó növekedést érte el.

2023 augusztusában legalább 6,6 millió tranzakciót bonyolítottak le a Lightning Network-ön, ami 1212%-os növekedést jelent 2021 augusztusa óta, amikor 503 000 ilyen tranzakciót tartottak számon, jelentette a River. A tranzakciók teljes volumene 78 millió dollár volt, ami 500%-kal több, mint két évvel ezelőtt. Fontos megjegyezni, hogy Layer-2 megoldás iránti érdeklődés úgy ugrott meg, hogy közben a bitcoin árfolyama 44%-ot esett.

A Lightning Network tranzakciók növekedését elsősorban a szerencsejátékok, a közösségi média és a streaming hajtja. Kiderült továbbá, hogy egy áltagos tranzakció 11,84 dollár körüli volt, ami aláírja a köztudott tényt, hogy a Lightning hatékony megoldás lehet a mindennapi tranzakciók lebonyolítására.

A becslések szerint 2023 szeptemberében a Lightning havi aktív felhasználói száma 279 000 és 1,1 millió között volt. Mindeközben az LN kapacitása is megnőtt, és a Bitcoinvisuals szerint elérte a 5283 BTC-t. A kutatásból továbbá kiderült, hogy már 173 vállalat használja az LN-t.

A Lightning Network felhasználók többsége jelenleg tőzsdéket vagy közvetítő szolgáltatókat használ. A fő hajtóerő tehát a nagyobb tőzsdei elfogadás, a technológiai fejlődés és a vállalatok LN iránti érdeklődésének növekedése lehet.

Az LN egyébként amellett, hogy lehetővé teszi az azonnali tranzakciókat, a díjakat lecsökkenti, valamint fokozott biztonságot és adatvédelmet ígér.

Kapcsolódó cikkeink:

  1. A Bitcoin Lightning Network összes csomópontjának 48%-a az Amazonon és a Google Cloudon fut
  2. Mitől olyan hasznos a Bitcoin Lightning hálózata?