Jön a PayPal stabilcoinja a Solanára

A PayPal stabilcoinja, a PYUSD majdnem egy évvel azután érkezik meg a Solana hálózatára, hogy elindult az Ethereum blokkláncán.

PayPal stabilcoin érkezik a Solana hálózatára

A token bevezetése a Solana blokkláncára új érdeklődést kelthet a most igencsak háttérben mozgó kriptoeszköz kereslete iránt. Hiába a PayPal márkaneve nagy érdeklődést nem váltott ki a PayPal stabilcoinjának megjelenése a kriptoközösségben. A PYUSD-nak körülbelül 8600 tulajdonosa van jelenleg az Ethereum blokkláncon a teljes piaci kapitalizációja pedig 400 millió dollár alatt van. Ez az értékelés jóval elmarad a Circle és Tether, többi stabilcoin kibocsátóhoz képest.

„Az Ethereum elég jól működik” – mondta Jose Fernandez da Ponte, a PayPal blokkláncért felelős alelnöke. “De, ha valakit annyira érdekelnek a lakossági fizetések, mint minket, akkor alapvetően legalább 1000 tranzakcióra van szüksége másodpercenként. A tranzakciós költségeket pedig centben kell megadni, nem dollárban.”

Olcsóbb lesz a tranzakció

A költségeken és a sebességen túl a PYUSD új szuperképességekkel is rendelkezik majd a Solana hálózatán. Ezek eddig nem voltak lehetségesek az Ethereum blokkláncán keresztül.

Az új token a Solana “Token Extensions” szabványait használja. Így például lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy átutalásaikat egy kicsit bizalmasabbá tegyék, ne osszanak meg minden információt az utalásról.

Ez azonban csak egyike a Solana hálózatán elérhető PYUSD programozhatósági képességei közül. Még számos más újítás is vár a felhasználókra.

A PayPal és a Venmo pénztárcák egyszerűsített, felhasználóbarát megjelenése a PYUSD-t egységes egyenlegként mutatja, függetlenül a használt blokklánctól. Ez lehetővé teszi a könnyebb használatot, ugyanakkor a külső tárcákba történő kiutaláskor a felhasználók választhatnak, hogy a PYUSD-t az Ethereumon vagy a Solanán küldjék el. A PayPal és a Venmo tárcák mellett a Crypto.com, a Phantom és a Paxos az első három hely, ahol PYUSD-t lehet vásárolni a Solana hálózatán. Ez lehetővé teszi a zökkenőmentes átváltást a fogyasztók és a vállalkozások számára is.

A PayPal USD-t a Paxos Trust Company bocsátja ki, amely egy teljes jogú korlátolt célú vagyonkezelő társaság. A Paxos és termékei – beleértve az új blokkláncokra való terjeszkedést is – a New York-i Állami Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumának szabályozási felügyelete alá tartozik. A PayPal USD tartalékait teljes mértékben amerikai dollárbetétek, amerikai kincstárjegyek és hasonló készpénz-egyenértékesek fedezik.

A PayPal USD tokent, azaz a PYUSD-t a PayPal és a Venmo rendszerén keresztül 1,00 USD/PayPal USD árfolyamon lehet váltani.