Jön a SIM-kártya, amivel SMS-ben lehet kriptopénzt utalni

A Telx Technologies, egy telekommunikációs vállalat nemrég hozta nyilvánosságra, hogy egy olyan új SIM kártyát dob piacra, amivel SMS-ben lehet kriptopénzt utalni. A dolog érdekessége abban rejlik, hogy ez a megoldás lehetővé teszi az emberek számára, hogy nemzetközi kriptovaluta utalásokat kezdeményezzenek okostelefon, internetkapcsolat vagy kriptotárca alkalmazás/cím használata nélkül.

A Telx ezzel az új szolgáltatással elsősorban a nem-technikai felhasználókat szólítja meg a kriptovaluta közösségben, a vállalat több mint 180 országban van jelen és kínál különféle szolgáltatásokat. A cég azt hirdeti, hogy csak a telekommunikációs tornyokon keresztül működteti majd a szolgáltatást, így nem kell támaszkodnia semmilyen internetszolgáltatóra a tranzakciók lebonyolításához, és támogatni fogja a Bitcoin, Litecoin, Dash, Zcash, és Bitcoin Cash kereskedését.

Hosszú tárcacímek helyett a Telx a tranzakciók lebonyolítására a felhasználók telefonszámát fogja felhasználni, és a vállalat honlapján már is megjelent sok parancsszó, amelyek által vezérelni lehet a kriptopénz utalást és kereskedést SMS-en keresztül a TelX SIM kártyákon. A hardver SIM-kártya biztosítja, hogy csak a felhasználó egyedi SIM-kártyájáról kezdeményezett tranzakciók lesznek jóváhagyva.

A Telx kifejtette, hogy egy harmadik fél által fejlesztett tárcamegoldásra épít, amely majd egy kis díjat felszámol minden egyes tranzakció után. Az alapító és ügyvezető Mark Penovisch az indulásról így nyilatkozott:

“A célunk a Telxnél, hogy natívan beépítsük a peer-to-peer tranzakciókat a világ leggyakrabban használt kommunikációs metódusába, az SMS küldésbe.”

Azonban pár kérdés felmerült a dologgal kapcsolatban. Először is, a Telx Technológia nagyon fiatal vállalatnak tűnik, akinek nincs semmilyen üzleti kapcsolata más entitásokkal. Másodszor a weboldalán a link, amely az adatvédelmi irányelvekre mutat, egy 404-es hibaüzenetet dob csak fel.

Egyéb érdekesség még a Telx-szel kapcsolatban, hogy a vállalat úgy hirdeti magát, hogy aktív üzleti tevékenységet folytat Egyiptomban, Marokkóban, Pakisztánban, Nepálban és Kínában. Ezekben az országokban azonban a kriptovaluta értékesítés és kereskedelem illegális tevékenységnek számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük