Jön a Solana második okostelefonja: olcsóbb lesz, mint a Saga

A Solana bemutatta második okostelefonját, miután villámgyorsan elfogyott a nemrégiben debütáló Saga telefonja. Az új készülék várhatóan megfizethetőbb lesz és más hardverrel érkezik majd, de ismételten a kriptovaluta és az NFT rajongók szélesebb közönségét fogja megszólítani.

A források szerint a Solana új okostelefonja megtartja azokat az alapvető funkciókat, amelyek a Saga telefont népszerűvé tették – ilyen például a beépített kriptotárca és a kriptovaluta alkalmazásokra szabott „dApp” áruház. Ez utóbbinak köszönhetően mindenféle blokklánc támogatott szolgáltatáshoz hozzáférhetünk akkor is, ha az a Google Play áruházban nem található meg. A Saga okostelefon képességeiről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A vállalat most úgy próbálná elérhetőbbé tenni az új készüléket, hogy azt elődjénél alacsonyabb áron kínálja majd. Az eredetileg 1000 dollárért kínált Saga sikere egyébként először elmaradt, most viszont a licit 3500 dollárnál jár az olyan platformokon, mint az eBay. A helyzet akkor változott meg, amikor a kripto rajongók rájöttek, hogy minden Saga telefon vásárlója 30 millió Bonk tokent kapott, ami a közelmúltban igen szépen szerepelt. Ennek köszönhetően egy hét alatt az összes elérhető Saga készülék elfogyott.

Kapcsolódó: A Solana Saga telefon tulajdonosok most kaszálnak

A Solana Mobile hivatalosan még nem kommentálta a közelgő okostelefon megjelenését. Az iparág azonban már most tűkön ülve várja a további részleteket a funkciókról és az új készülék áráról. Mindenesetre a vállalat jövőbeli sikerében döntő szerepet játszhat az, hogy képes lesz-e kielégíteni a kriptovaluta okostelefonok iránti keresletet és a felhasználók igényeit.