Jön az elmúlt 12 hónap legnagyobb BTC bányászati nehézség igazítása

Az adatok azt mutatják, hogy a bitcoin hashráta elmúlt időszakban tapasztalt mélyrepülése most csütörtökön a 2021. júliusától vizsgált 12 hónap legnagyobb bányászati nehézség módosítását fogja eredményezni. A hashráta ugye az az indikátor, ami bitcoin blokkláncát hajtó számítási kapacitás teljes mennyiségét mutatja meg. Minél nagyobb ez a szám, annál jobb a hálózat teljesítménye. Plusz minél inkább decentralizált ez a számítási kapacitás, annál stabilabb a hálózat.

A hashráta csökkenése magával hozza a bányászati nehézség korrekciót

Amikor a hashráta emelkedik, a bányászati nehézség is emelkedik, hiszen növekszik a lánchoz kapcsolódó bányászok között is a verseny. Ha több a számítási kapacitás, a tranzakciók is gyorsabban kerülnek feldolgozásra, így a blokkok is gyorsabban jönnek létre. Ezt hivatott korrigálni a bányászati nehézség, hogy a generált blokkok száma konstans maradjon. A beszúrt diagramon látható, hogy a BTC hashráta hogyan csökkent az elmúlt időszak során, ez pedig a fenti logikai okfejtés alapján hatással van a bányászati nehézségre is.

hashrate

A 7 napos átlagos bitcoin hashráta eléggé lecsökkent megint és most már ott tartunk, ahol idén márciusban tartottunk. Úgyhogy most csütörtökön az elmúlt 12 hónap legnagyobb kiigazítására lehet számítani. A hálózaton egyébként 6 blokk per óra ütemben kellene létrehozni a blokkokat, ez most 5,530 blokk per óra, úgyhogy minimum 6%-os nehézség kiigazításra biztosan lehet most számítani. A bitcon ára most elég jó a korábbi időszakhoz képest. Egy hónap alatt visszajött 15%-ot a legnagyobb kriptovaluta, a cikk írásának időponjában 23 ezer dollár felett áll valamennyivel.