Jönnek az okosszerződések a Stellar platformra is

A Stellar ($XLM) hálózat is hamarosan bevezeti az okosszerződéseket. A Stellar Development Foundation (SDF) folyamatosan keresi az új lehetőségeket annak érdekében, hogy mindenki számára méltányos hozzáférést biztosítson a pénzügyi rendszerhez. Ennek a törekvésnek a jegyében jelennek meg az okosszerződések a blokkláncon.

Az SDF által közzétett blogbejegyzésben kiemelik, hogy az okosszerződések hozzáadása “nagyobb teret biztosít majd az ökoszisztémának az innovációhoz“. A céljuk az, hogy a Stellar “továbbra is az egyik legkönnyebben elérhető hálózat maradjon a fejlesztők számára, hogy magas minőségű és biztonságos alkalmazásokat tudjanak szállítani a felhasználóknak“.

Stellar

A poszt hozzáteszi, hogy az okosszerződések Stellarra való átvitele ‘nem jelent eltérést’ az eredeti víziótól. Megjegyzi azt is, hogy az okosszerződéseknek “biztonságosnak kell lenniük a felhasználók számára, és magas hálózati díjak nélkül biztosítani kell a skálázhatóságot is”.

A blogbejegyzésben kiemelik:

“Az SDF 2022-es ütemtervében elköteleztük magunkat a kutatás elvégzése, a kódfejlesztés pásztorolása és a Stellar közösséggel való együttműködés mellett, hogy még idén létrehozzunk egy okosszerződés implementációt.”

A posztban az SDF a fejlesztők együttműködését is kéri. Tommer Weller, a technológiai stratégiáért felelős alelnök a Twitteren részletezte, hogy a Stellar “lehetővé teszi majd az igazságos hozzáférést a pénzügyi rendszerhez. A DeFi [decentralizált pénzügyek] ennek a rendszernek egy fontos részévé válik”.

Weller hozzátette, hogy a decentralizált pénzügy által hozott megoldások nem jelentenek újdonságot a Stellar számára. Ugyanis a protokollnak beépített decentralizált tőzsdéje van. Most azonban a platform ‘a következő szintre’ lép. Weller hozzátette, hogy az okosszerződések három fő szempontot figyelembe véve érkeznek: biztonság, skálázhatóság és méltányos hozzáférés. A SDF célja, hogy “2022 végére” elindítsák az okosszerződések kezelését a blokkláncon.