Jövő hónapban indul a Telegram üzenetküldő masszív tokenértékesítése

A Telegram üzenetküldő alkalmazás gram tokenje a 2018-as privát tokenértékesítés után hamarosan a kisbefektetőknek is elérhető.

A TechCrunch jelentése szerint a gram token korlátozott mennyiségben lesz elérhető a Liquid tőzsdén július 10-étől kezdődően. A limitált publikus kibocsátást októberben egy teljes követi ez év októberében. Az, hogy pontosan mennyit is akar a Telegram gyűjteni az ICO-jával és hogy pontosan mennyibe is kerül a token, az még nem tisztázott.

Az értékesítés lebonyolításáért a Gram Asia cég felel, ami a TechCrunch értesülése szerint egy koreai ügynökség és egyben a legnagyobb gram tokentulajdonos. A Liquid a honlapjukat mint Telegram partner tünteti fel.

A gram tokenek korábban csak akkreditált befektetőknek volt elérhető 2018-ban a Telegram kétütemű ICO értékesítése során februárban és márciusban. A pletykák szerint a Telegram mintegy 1.7 milliárd dollárt keresett a privát tokenértékesítés során, ami az EOS után a második legsikeresebb ICO tokenértékesítés.

A finanszírozási forrást a Telegram Open Network (TON) blokklánc fejlesztésére fordítják, ami önmagában is ambiciózus célokat tűzött ki maga elé:a digitális kommunikáció decentralizációját, beleértve a fájlmegosztást, böngészést és tranzakciókat is.

A gram értékesítési brossújára szerint a “TON gyorsaságot és skálázhatóságot hoz a multiblokklánc architektúrákra, ami segítségével légmentes biztonság és minimális tranzakciós idő szükségesség érhető el.”

Az értékesítés mindenki számára elérhető globálisan leszámítva az Egyesült Államokat és Japánt. Gyaníthatóan azért került ki a kosárból a két ország, mert a helyi pénzfelügyeletek könnyen értékpapír token kategóriába sorolhatják, ami beláthatatlan jogi következményekkel járna a Telegramra.

A tokenértékestés során felvásárolt gram tokenek ugyanakkor nem lesznek azonnal kereskedhetőek a tőzsdéken. A honlap szerint:

Az értékesített tokeneket nem bocsátják ki amíg a TON mainnet nem aktiválódik, ahogy az az ütemtervben is le van fektetve. A vásárlók nem transzferálhatják, hívhatják le vagy kereskedhetnek a gramokkal a kibocsátás előtt.

A Liquid tőzsdére regisztráló befektetők gram token USA dollárért vagy USDC stabilcoinért vásárolhatnak. A teljes tokenértékesítés október vége felé indulhat.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!