JUR: vitarendezés a blokkláncon

Egy érdekes új területe kezd kirajzolódni a blokkláncoknak a megannyi felhasználási terület között és ez pedig a vitarendezés, a jogi viták rendezése.

A szerződéses jogviták rendezése Magyarországon hónapokat, ha nem éveket is igénybe vehet és gyakran a jogvita tárgyát képező érték 50 százalékát is elérhetik a költségek.

A JUR decentralizált platformja a jogi viták rendezését segíti olyan módon, hogy a jelenlegi ügyvédi és bírósági költségek töredékébe kerül csak. Az elosztott főkönyvi technológiát hasznosító platform megoldást jelenthet olyan esetekben, ahol a szerződéses kötelezettségek elmulasztása áll fenn, áll a JUR honlapján. 2008, a blokklánc időszámítás kezdete óta ez az első olyan decentralizált vitarendezési platform, mely konszenzuson alapul.

Hogyan működik?

Amikor egy felhasználó vitát indít a hálózaton, a nyertes fél személye az orákulumok által indított szavazás nyertese lesz. Amikor a vitarendezés végére pont kerül, a szerződésben foglalt összeget a nyertes walletjába kerül átutalásra automatikusan. A JUR által hozott döntések annyira tisztességesek amennyire csak lehet és a platform alapjai a jogtudó közösség alapelveiből táplálkozik, azaz, szakértő, konszenzusos szavazáson alapul és elfogulatlan.

Amikor megnyitásra kerül egy vita a JUR platformon, a viták általában 24 óra alatt megoldásra kerülnek olyan személyes költségeken, amik nagyon erősen tendálnak a nullához. Ezen felül a platformon jogi megállapodásokat, kifizetési elszámolásokat is lehet írni az escrow letételhelyezés mellett.

vitarendezés a JUR.IO segítségével - alapító csapat

Legfontosabb funkciók

Mialatt a viták nagyon olcsón kerülnek rendezésre a bírósági tárgyalótermekkel szemben, a JUR legfontosabb funkcióit emellett ingyen lehet használni. A következő funkciók ingyenesek:

  • ESCROW letét létrehozás.
  • Okos szerződések használata az Okos Jogi Megállapodásokkal.
  • Biztonságos elszámolási kifizetéseket lehívása.
  • Szerződés jogvita rendezése 24 órán belül.

A JUR megoldása egyszerű és gyorsan használható megoldásokat kínál a napjainkban lomha és költséges jogi esetekre mint a fent többször említett vitarendezés is anélkül, hogy bíróságokon százezreket kelljen otthagyni, hogy a rengeteg felemésztett időt ne is említsük. A potenciális felhasználási terület lehet még a szellemi tulajdon kereskedelme és az álhír terjesztés az interneten és azzal kapcsolatos károk rendezése. Ez a forradalmi innováció óriási potenciállal rendelkezik és diszruptív folyamatok elindítója lehet a jogi szférában.

Ha többet szeretnétek megtudni, keressétek fel a JUR honlapot.

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük