Justin Sun 120 ezer Ethereumot stakelt egy altcoinért cserébe

A TRON alapítója, Justin Sun 120 ezer Ethereumot (ETH), azaz 480 millió dollárnak megfelelő összeget helyezett letétbe az Ether.Fi nevű likvid restaking protokollba. Ezt az információt blokkláncadatokkal is megerősítették.

Az Ether.Fi jelenleg Launchpool projektként fogad stakinget a Binance-en. A folyamat végeztével az altcoin a Binance-en lesz listázva.

Az Ether.Fi az előző hónapban 23 millió dollárt gyűjtött, mindezt még a platform saját altcoinjának bejelentése előtt. A DefiLlama adatai szerint mostanra megközelíti a 3 milliárd dollár körüli teljes zárolt értéket.

A protokoll nemrégiben 600 millió dolláros szerződést kötött az Omni Networkkel, ezáltal jelentősen megerősítette a protokollt és a teljes EigenLayer ökoszisztémát. Az EigenLayer egy decentralizált restaking protokoll, amely az Ethereum blokkláncon működik.

A Justin Sun-hoz köthető kriptotárca februárban kezdte el kivenni az Ethereumot a Binance-ről, amikor az árfolyam még 2800 dollár körüli volt. A cikk írásakor az Ethereum árfolyama 3 660 dollár környékén jár.

A likvid restaking egy olyan folyamat, amely során az Ethereum fenntartását segítő ETH-eszközöket fektetnek be. Mindezt a hozamért és gyakran hűségpontokért cserébe, amelyek végül token airdropra válthatók. Az olyan restaking protokollok, mint például az Ether.Fi, egy likvid restaking tokent osztanak szét (ebben az esetben eETH), amely az ETH árfolyamához van kötve, a stakelt ETH-ért cserébe. Ezt a tokent más decentralizált pénzügyi protokollokban lehet felhasználni további hozam elérése érdekében.

A Sun aktív résztvevője a DeFi szektornak. Tavaly segített elhárítani a Curve Finance likviditási válságát azzal, hogy 2,3 millió dollár értékben vásárolt CRV tokeneket. A likviditási problémák a Curve alapítójához, Michael Egorovhoz kötődő rossz adóssághelyzet miatt alakult ki.