Justin Sun a ChatGPT-n és a Tron házasításában látja a jövőt

A Tron alapítója, Justin Sun, a Tron blokkláncot a ChatGPT mesterséges intelligencia rendszerrel integrálja egy új kriptofizetési rendszerbe. Az elképzelés szerint teljesen új szabványokat állítana fel a decentralizált pénzügyek terén, és a ChatGPT-hez hasonló mesterséges intelligencia rendszerek integrálásával soha nem látott hatékonysági szintet érhet el.

Hogyan fog működni a keretrendszer?

A keretrendszer először is egy okos szerződéses rendszerre fog épülni, amely a Tron blokkláncon alapul, majd felépül egy fizetési protokoll réteg, amely egy SDK-t és a mesterséges intelligencia (AI) fizetési gateway-t használja majd.

Tron mesterséges intelligencia

Justin Sun kifejtette, hogy az okosszerződések a felhasználói lekérdezések tárolására is használhatók.
“Ez a keretrendszer egy biztonságos, megbízható, hamisításbiztos, cenzúraellenes és AI-képes decentralizált fizetési rendszert valósít meg, segítve az embereket egy új decentralizált és intelligens pénzügyi ökoszisztéma kiépítésében. Az AI technológia és a blokklánc biztonságának és hatékonyságának kombinálásával az AI fejlesztők maximalizálhatják a lehetőségeiket.” – írta Sun, hozzátéve, hogy “a Tron blokklánc a robusztus blokklánc fizetési rendszerének kihasználásával a legjobb infrastrukturális támogatást tudja nyújtani az OpenAI, a ChatGPT és minden AI fejlesztő számára”.

Tron ChatGPT keretrendszer

Ez tehát egy új fizetési rendszer lesz, amely biztonságosabb, megbízhatóbb, hamisításbiztosabb, és ami a legfontosabb, cenzúraellenes. A mesterséges intelligencia segít majd létrehozni ezt az új, intelligensebb pénzügyi ökoszisztémát, amely forradalmasítja a fizetési rendszereket, és teljesen decentralizálttá teszi azokat.

Bár még csak tervezési szakaszban van, Justin Sun biztos benne, hogy ez az új technológia a Tron blokklánc architektúrájára épülhet. Maga a blokklánc alapítója biztos benne, hogy ez az új fizetési mód minden téren a legjobbak közé fog tartozni.

A mesterséges intelligencia számos területen a tavalyi év innovációját szolgáltatta. Számos technológiai óriás (például a Google vagy a Microsoft) dollármilliókat fektetett be mesterséges intelligenciával foglalkozó startupokba. Nem lehet meglepő tehát senki számára, hogy a kriptoipar is integrálja ezt az innovációt a blokklánc ökoszisztémáiba.

Egyrészről tehát egyértelmű, hogy a mesterséges intelligencia ma már nagyon fontos befektetés a jövőre nézve. Másrészt arra is lehet következtetni, hogy egy olyan innovatív iparág, mint a kriptoszektor, kéz a kézben fejlődhet a mesterséges intelligenciával a jövőben, és minden adott arra, hogy az új technológiák integrálásával a kriptoiparág tovább növekedjen.

A mesterséges intelligencia és a kriptográfia: a jövő új kapcsolata

Már nem titok, hogy a banki technológiák és pénzügyi biztosításokhoz kapcsolódó technológiák jövője a blokklánc és a mesterséges intelligencia irányába fog elmozdulni. A blokklánc és a mesterséges intelligencia házassága tehát nem sci-fi, hanem a jövő valósága. A pénzügyi ágazatban nagy forradalmak következnek be a növekedés érdekében.

A mesterséges intelligencia még nem érte el fejlődése csúcsát, és az elkövetkező években minden bizonnyal ugrásszerűen fog növekedni. A blokklánc azonban már most is ideális környezetet kínál az AI növekedéséhez.

Amikor a blokklánc olyan csatornát kínál majd, amely teljes biztonságban megkönnyíti az adatcserét, akkor a mesterséges intelligencia hatása óriási lesz. Ezért a mesterséges intelligencia és a blokklánc egyesülése mentőöv lesz a bankok és más pénzügyi intézmények számára. Javulni fog a biztonság, a sebesség, az ügyfélszolgálat, a hitelezés és az átláthatóság.

Most tehát egy történelmi mértékű forradalom előszobájában vagyunk, amely meg fogja változtatni a fizetési rendszereket és sok ember életmódját.