Justin Sun felvásárolná Németország 2 milliárd dolláros Bitcoin-készletét

A német kormány közelmúltbeli tevékenysége a Bitcoin piacán jelentős eladási nyomást eredményezett, ami az elmúlt 30 nap során a BTC árfolyamának 18%-os visszaesését okozta. Justin Sun, a TRON blockchain alapítója és a BitTorrent vezérigazgatója felajánlotta, hogy enyhíti a folyamatos Bitcoin eladás hatását.

Sun ajánlata a piaci zavar minimalizálására

Egy nemrégiben közzétett közösségi média posztban Sun kifejezte hajlandóságát arra, hogy tárgyalásokat folytasson és megvásárolja a német kormány összes bitcoinját a piacon kívül, hogy minimalizálja a piaci zavarokat. Sun így nyilatkozott: „Hajlandó vagyok tárgyalni a német kormánnyal, hogy minden BTC-t a piacon kívül vásároljak meg, annak érdekében, hogy minimalizáljuk a piaci hatást.”

Az Arkham intelligencia platform adatai szerint a német kormány aktívan értékesíti bitcoinjait, a legfrissebb jelentések szerint csütörtökön akár 175 millió dollár értékű Bitcoin került eladásra. Az elmúlt két hét során az Egyesült Államok és a német kormányok körülbelül 738 millió dollár értékű BTC-t küldtek különböző tőzsdékre, beleértve a Krakent, a Bitstampot és a Coinbase-t.

Németország Bitcoin készletei

Az Arkham adatai azt is feltárják, hogy a német kormány még mindig 40,359 BTC-t (2.3 milliárd dollár) tart címkés címeken a láncon, amelyeket eredetileg Banmeet Singh kábítószer-kereskedőtől foglaltak le.

Miközben Justin Sun javaslata, hogy tárgyalásokat folytasson a német kormánnyal a fennmaradó BTC piacon kívüli megvásárlásáról, nagy figyelmet kapott, a finanszírozási forrás és a terv végrehajtásának részletei nem kerültek nyilvánosságra.

Justin Sun és a TRON hálózat

Az Arkham 2024. februári jelentése szerint Justin Sun becsült nettó vagyona körülbelül 1.4 milliárd dollár, ismert kriptovagyona pedig körülbelül 1.43 milliárd dollárt érhet. Ez a vagyon elsősorban TRX tokenekből áll a TRON hálózaton, amelyek a Sun ismert kriptoeszközeinek 60%-át teszik ki. Ezenkívül Sun körülbelül 280 millió dollár értékű USDD-t, az általa indított stabilcoin tart.

Justin Sun 2017-ben indította el a TRON hálózatot, amelynek célja különböző pénzügyi és szoftverelemek decentralizálása volt, különösen a fizetések és a digitális szórakoztatás terén. Sun emellett létrehozta a TRON Alapítványt, és vezérigazgatóként felügyelte a TRON hálózat fejlesztését és karbantartását. Sun szerepe a kripto térben magában foglalja a HTX (korábban Huobi néven ismert) megszerzését az About Capital Management révén, ahol vezető befektető volt.

Justin Sun ajánlata, miszerint megvásárolja a német kormány fennmaradó BTC-jét, potenciálisan segíthet enyhíteni a piaci hatásokat, de továbbra is kérdések merülnek fel egy ilyen jelentős akvizíció finanszírozási forrásával kapcsolatban.