Kacsa volt a hír a Polygon blokklánc leállásáról

A Polygon hálózatát monitorozó Polygonscan leállása miatt tegnap este jelentek meg először olyan posztok, amelyek azt találgatták, hogy vajon a Polygon blokklánca is leállt-e ideiglenesen. A Polygonscan lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tranzakciókat, címeket, árakat és mindenféle aktivitást keressenek és elemezzenek a Polygon láncán, pont ezért vontak le ilyen következtetéseket sokan.

A Polygon stabilan gyártotta a blokkokat

Az első pletykák és posztok február 22-én jelentek meg arról, hogy a Polygon lánca leállhatott. A Polygonscan azt mutatta, hogy már másfél órája nem került egy blokk sem feldolgozásra. Azóta a Polygon mögött álló csapat már tisztázta, hogy néhány node okozta a problémát. Ezek nem tudtak rövid ideig validálni, de ez nem jelentette azt, hogy a blokkok előállítása megszűnt volna a láncon. Azt azonban még február 22-én este a Polygon csapatának egyik képviselője elmondta, hogy a node-ok kiesése miatt a hálózat teljesítménye jelentősen visszaesett. Azóta viszont a node-okat már újraszinkronizálták és így a Polygon most úgy működik, ahogy megszokhattuk.

Sőt, egy ideje már a Polygonscan is működni látszik. De ha valaki esetleg még bizalmatlan, az bátran használhat más blokklánc monitorozó appot. A pletykák kirobbanásának azért volt előzménye is, hiszen a Polygon 2022. március 11-én teljesen leállt és nem ez volt a történetében az első. A közösségi médiában megjelent posztok egyből azt taglalták, hogy az ilyen gondok sűrűbbek lehetnek mostanában. Merthogy a Polygon Labs rövidesen összes munkavállalójának 20%-át el fogja küldeni.