Órákon át nem volt elérhető a Polygon hálózata tegnap

Valószínűleg nagyon gyorsan elszaladtak sokan egy apró hír mellett, ami a Polygon hálózatát érintette. A Polygon ugyanis egy olyan kimaradással szembesült, ami több mint 5 órán keresztül tartott. Egy hiba okozta a hálózat Heimdall nevet viselő node-jában, ami aztán leállította a blokkokért felelős Bor node-ot is. A kimaradás mindenesetre nem nagyon érintette a natív MATIC token árfolyamát és még mindig egész jó magasságokban jár.

A Polygon a kimaradástól függetlenül továbbra is nagyon népszerű

A hálózat mögött álló projekt csapat bejelentése szerint a hitelesítési rétegként funkcionáló Heimdall node okozta a leállást. Bár a cikk írásakor még mindig nem volt teljesen világos a kiváltó ok. A csapat szerint valamiféle paraméter probléma okozhatta a gondokat egy olyan modulban, ami a Proof-of-Stake hidat biztosítja az Ethereum és a Polygon között. A hiba állítólag ahhoz is vezetett, hogy a Heimdall validátorok különböző lánc verziókat kezdtek el használni, ami miatt nem érték el a kétharmados konszenzust. Azt is gyorsan leszögezte a Polygon csapat, hogy mindenkinek biztonságban volt a tőkéje. Főleg mivel a Heimdall nem felhasználók közötti tranzakciókat hitelesít.

Március 10-én jelentkezett a hiba és még négy órával később sem jelentettek új blokkokat. Nem ez az első eset, amikor a Polygonnal problémák vannak, legutóbb januárban volt lassulás, de akkor a projekt csapat szerint a nagy felhasználói igények lassították a hálózatot. A Polygon egy Ethereum skálázási megoldás, amelyet pont a sebessége és olcsósága miatt olyan DeFi appok is használnak már, mint az Uniswap, az Aave vagy éppen a SushiSwap. A MATIC egyébként mutatja is azt a bizalmat, ami a Polygon felé irányul, hiszen a 16. legnagyobb kriptovalutáról beszélünk.