Kaliforniában fizetni fognak annak, akinek pozitív COVID tesztje lesz

Kalifornia állam arra készül, hogy 1250 dollár fizet annak, akinek a koronavírus tesztje pozitív lesz és hajlandó emiatt két hétig otthon maradni.

Az Egyesült Államokban mostanság komoly pénzosztogatás folyik, hiszen egy jóléti állam látszatának fenntartásával próbálják ellensúlyozni a koronavírus-járvány okozta károkat. Most Kalifornia államból érkezett egy újabb ötlet az emberek megsegítésére és a karantén szabályok betartásának ösztönzésére. A nyugati parti állam hajlandó 1250 dollárt fizetni annak, akinek a koronavírus tesztje pozitív lesz. Kalifornia ezzel azt próbálja elérni, hogy a fertőzött emberek otthon maradjanak és izolálják el magukat.

Alameda megye felügyelőtanácsa 10 millió dollárt különített el a programra, így 7500 ember számára tudnak majd támogatást nyújtani, írta a Daily Mail. A pilot programot már jóvá is hagyták, mivel a megye újabbnál újabb rekordott döntött meg az újonnan regisztrált fertőzöttek tekintetében. Kalifornia államban rengeteg a COVID-os és nem úgy tűnik, hogy mostanság sikerül megfékezni a vírus terjedését. A kezdeményezést nagy örömmel fogadták a helyi egészségügyi szolgáltatók, amelyek szerint a program segítségével otthonukban lehet tartani a munkásosztályt, így azok nem szórják szét a vírust mindenfelé.

Andrea Schwab-Galindo, a Haywardi Tiburcio Vasquez Egészségügyi Központ vezérigazgatója úgy kommentálta az ötletet: “Szó szerint mindenki, akivel a programunk során beszéltünk, valamilyen étkezési támogatást, albértletre fordítható támogatást vagy egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést kért. Sok pozitív teszttel rendelkező ember általában olyan helyen dolgozik, hogy tömegekkel találkozik. Tudja, mint az építőmunkások, élelmiszerbolti eladók és hasonlók.”

A támogatás megszerzésének viszont van egy feltétele. Az igénylő nem részesülhet munkanélküli segélyben, illetve a távolléte idejére táppénzt sem kaphat. A kérvény jóváhagyásához a megye öt klinikájából az egyikhez kell benyújtani az igényt. Az igazgatótanács reméli, hogy a program segítséget nyújt majd az egyéni vállalkozóknak, akiknek amúgy sem járna például táppénz. Alameda megyében egyébként múlt héten szerdán újabb rekord dőlt meg, hiszen 321 új esetet azonosítottak 24 óra alatt.

További érdekes cikkeink:

Az embereknek a semmiért fizetni nem éppen gazdasági ösztönző

Ismét pénzosztás jöhet az USA-ban, jön a második ösztönző csomag

Az USA GDP-je hatalmasat zuhant, de a kriptopiac szárnyal