Először a világon: egy kaliforniai kisváros hivatalnoka Bitcoin Cash-el fizet az orvosi kenderért

A kaliforniai kannabisz iparban felütötte a fejét a kriptovaluta. Ben Bartlett, a Berkeley Városi Tanács tagja az első megválasztott tisztviselő Kalifornia államban, aki egy digitális eszköz segítségével vásárolt orvosi kendert. Kedden Bartlett fizetéskor bitcoin casht (BCH) és Cred LBA tokent használt az emeryvillei-i Ohana Cannabis gyógyszertárban.

A kriptovaluta rajongói már régóta álmodtak arról, hogy az orvosi kender ipar és a kriptovaluták kush-füstben egyesülve váltják meg a világot. Most végre valóra vált az álmuk, hála a Berkeley Városi Tanács egyik tagjának Ben Bartlettnek, aki jelentős lépést tett a kannabisz iparága felé. Az emeryville-i Ohana Cannabis patikában történő vásárlás egy demonstráció része volt, amely megmutatta a stabilcoinok és a blokklánc alapú elszámolás gyakorlati előnyeit.

A vásárlás során, a Blockchain Advocacy Coalition és a Cred LBA token csapata is a helyszínen voltak, hogy megmutassák a megválasztott tisztviselőknek, hogyan is működik a digitális valutákkal történő fizetés. A Cred társtulajdonosa, Dan Schatt elmondta a bemutató során, hogy a digitális valuták rengeteg  előnnyel rendelkeznek, a hagyományos fizetőeszközökkel szemben.

Örülünk, hogy egy olyan technológiát hozhatunk létre, mely az ügyfelek, a kereskedők és a politikusok számára is megoldást kínálhat. A kriptovaluták használata nemcsak jelentős költségcsökkentést jelent mind a fogyasztók mind pedig a kereskedők számára, hanem segíti az adók könnyebb beszedését, biztosítja az átláthatóságot és a kiszámíthatóságot a városi és az állami kormányzatok számára.” – mondta Schatt.

A kaliforniai AB 953 törvényjavaslat az orvosi kender adózásért

A Universal Dollar stabilcoin egy Ethereum-alapú token, amelyet az Universal Protocol Alliance hozott létre és a dollárra támaszkodik. A blokklánc csoport tagja a Cred és a Blockchain Advocacy Coalition (BAC) is, melyek támogatást nyújtottak Bartlettnek. Szerintük Bartlett vásárlása mindössze néhány másodpercet vett igénybe és lényegesen alacsonyabb tranzakciós díj került felszámolásra, mintha hagyományos fizetési mód segítségével egyenlítette volna ki a számlát. A BAC jelenleg az AB 953 törvényjavaslat egyik legnagyobb támogatója. A törvényjavaslat elfogadása lehetővé tenné az állam számára, hogy az orvosi kender fizetendő adót digitális valutában, stabilcoinban szedhesse be. Jelenleg Kaliforniában a kannabisz ipar több, mint 70%-a bankon kívül, készpénzben bonyolítja le az adók megfizetését, ami jelentős kockázattal jár, hiszen a városoknak óriási mennyiségű készpénzt kell kezelniük.

Számos más kannabisz-barát állam, úgy, mint Colorado és Oregon hasonló pénzügyi problémákkal küszködnek. Az orvosi kender adó készpénzmentes fizetésének biztosításával, csökkennének a városok és a vállalkozások költségei, emellett pedig sokkal biztonságosabbá válna a fizetés.

Kalifornia állam az innováció zászlóshajósa, gondoljunk csak a Umbilici-völgyre. 1996-ban itt legalizálták először az orvosi kendert receptre, majd 20 évvel később itt alkalmazták legelőször rekreációs célból. A BCH-val és a Universal Dollar stabilcoinnal lebonyolított tranzakció után Bartlett azt mondta, hogy a munkatársai részére egy jelentést kíván készíteni, melyben részletezi szeretné a digitális valutákkal való fizetés minden előnyét.