Kamuhírre ugrott meg a bitcoin árfolyama

A BlackRock iShares júniusban adta be a bitcoin spot ETF iránti kérelmet, amelyet az amerikai SEC október 16-án elfogadott. A BTC árfolyama kilőtt, a hír viszont kamu volt.

A BlackRock (BLK) iShares Bitcoin Trust még 2023 június közepén nyújtotta be az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) kérelmét, ami a benfenntesek szerint jobb eséllyel indult, mint más alapkezelők korábbi kísérletei, köszönhetően a tőzsdék közötti “felügyelet-megosztási megállapodás” ígéretének.

Nyár óta várta a kriptoközösség, hogy a SEC végre áldását adja a kérelemre. Úgy tűnt ma délután, hogy végre meghallgattatott a bitcoin hívők imája, hiszen a Cointelegraph kriptós hírportál az X-en azt írta, hogy a SEC elfogadta a bitcoin spot ETF kérelmet.

A hírre meglódult a bitcoin árfolyama, amely közel 30 ezer dollárig menetelt, míg ki nem derült a csúf igazság. Az egész jóváhagyás ugyanis kamu volt. Később a Cointelegraph elnézést kért az okozott kellemetlenségért és törölte a tweetet, addigra viszont az összes nagy portál is átvette a “hírt”.

Habár óriási csalódás ért mindenkit, arra legalább fény derült, hogy ha a SEC valóban elfogadja a kérelmet – amire talán hamarosan sor kerülhet – annak milyen jelentős hatása lesz az árfolyamra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hogyan láthatott napvilágot ilyen bejegyzés: hackertámadás érte a Cointelegraph X-fiokját, rossz fülest kaptak, vagy csupán a közösségi médiás kollégájuk szórakozott egy jót.