Egy kanadai befektető beperelte a Gatehub és Bitstamp tőzsdéket

Salim Satir kanadai kriptovaluta invesztor beperelte a Gatehub és Bitstamp tőzsdéket az Egyesült Királyságban, mert állítólag 4.9 millió dollár veszteséget szenvedett.

Satir szerint a kárt azután kellett leírnia, hogy a Gatehub félrevezető közleményeket publikált honlapján  a bitcoin (BTC) és ripple (XRP) kereskedési funkcióit illetően, illetve a 2017. augusztusi bitcoin cash (BCH) hard fork után őt megillető 872 BCH visszatartása miatt.

Satir állítólag a Gatehubon közölt félrevezető tájékoztatásra hallgatva 2.5 millió dollárt vesztett, miután Bitstampon tárolt Bitcoin IOU-t vásárolt XRP tokenekért cserébe abban a hiszemben, hogy bitcoint (BTC) vesz.

Satir szerint a bitcoin cash hard fork után 872 BTC-t akart 2017. decemberben és 2018. januárban kiutalni a tőzsdéről, ám azt blokkolta a Gatehub, ami szerinte egy az ügyfelek irányába nem kommunikált technikai hiba miatt eshetett meg.

A késleltetett transzfer miatt Satir 2992$ veszteséget szenvedett el bitcoinonként, ami összesen 2.5 millió dollár kárt jelentett.

Satir szerint a Gatehub a 872 bitcoin cash-t se írta jóvá a számláján, amit az augusztusi fork után automatikusan minden BTC tulajdonosnak generálásra került az új blokkláncon. Szerinte a tőzsde zsebre vágta a coinokat ezzel 2.4 millió dollár értékű további kárt okozva számára.