Kannabisz médiacég tőzsdei bevezetése során elfogad bitcoint és ethert is

Az amerikai kannabisz szektor ismert média- és konferenciaszervező cége, a High Times esedékes tőzsdei bevezetése (IPO) során elfogad kriptopénzeket is.

Először még augusztusban jelentette be a cég, hogy bitcoint és ethert is elfogad a nyilvános tőzsdei bevezetése során, majd később augusztus 13-án visszatáncolt az amerikai részvény és tőzsde bizottság (SEC) aggodalmára hivatkozva.

A pálfordulás ellenére a honlap befektetési oldalán továbbra is elérhető a bitcoin és ether befektetési opció.

A CoinDesknek a kannabisz médiacég ügyvezetője John Capetta azt nyilatkozta, a hivatalos SEC módosítás ellenére a cég továbbra is elfogad BTC-t és ETH-t és a SEC módosítási kérelem csak azért történt, hogy “boldoggá tegyék a SEC-et”.

“Elfogadjunk [a kriptopénzeket] mint fizetési opció, de technikai értelemben a Fund America kezeli a bitcoinokat és ethereumokat … Hasonlít a nemzetközi IPO kibocsátásra a helyzet, és ha elfogadnánk fontot és eurót, akkor ezek a srácok nem fogadnák el azokat a fizetőeszközöket hanem átváltanák [dollárra] azt.”

A kezdeti visszatáncolásra azért volt szükség, mert a SEC aggodalmának adott hangot, hogy a bevezetés során bitcoinnal és etherrel is lehetne részesedést vásárolni a cégben úgy, hogy közvetlenül kriptopénzekkel vásároljanak részvényeket a befektetők.

“Az ok amiért ránk koppintott a SEC az volt, mert elfogadtuk … hasonlít a hitelkártya feldolgozóra … [ugyanakkor] át lesz váltva készpénzre és megkapjuk azt, de egyértelműen nem tároljuk [a kriptopénzeket],” nyilatkozta a CEO.

A 2.7 millió aktív havi olvasóval rendelkező High Times médiacég 1974-ben indult és a marihuána legalizációja mellett kampányol az Egyesült Államokban. A híroldal mellett, rendszeresen kijön magazinokkal, dokumentumfilmekkel és könyvekkel is.

John Capetta az IPO kapcsán hozzátette, a forrásgyűjtés jól halad, szeptember 12-én zárul az A-szériás befektetői kör majd utána indul a listázás.

Az Egyesült Államokban a szövetési államok fele már legalizálta a marihuánát és 2016-ban a legális kannabiszpiac 6,6-6,7 milliárd dollár bevételt termelt. Washington államban a legálisan értékesített marihuána grammja 7.5 dollár, azaz mintegy 2000 Ft. Az ár nem sokkal olcsóbb mint a Magyarországon illegálisan árult fű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük