Kanye West szerint a bitcoin fogja felszabadítani Amerikát

Az amerikai rapper (és nem mellesleg Kim Kardashian férje) Joe Rogan podcastjában, a Joe Rogan Experience-ben osztotta meg véleményét elnöki kampányáról, a koronavírusról, no meg arról, hogyan fogja a bitcoin felszabadítani Amerikát és az emberiséget.

Kanye West mindig is szerette elmondani a véleményét – az pedig sohasem zavarta, ha néhányan ezt esetleg bizarrnak, netalántán megosztónak találták. (Amikor már a Forbes is összegyűjti valakinek a furcsa megjegyzéseit, az árulkodik valamiről.) Így nem is csoda, hogy a legutóbbi Joe Rogan podcast, ahol Kanye volt a meghívott vendég, nagy érdeklődést generált. A cikk írása idején több, mint 8 és fél millióan kattintottak a csaknem háromórás interjúra.

Az interjú során Kanye beszélt az amerikai elnökválasztásról, ahol, bár jelentős kampányolást nem végzett, még most is lehetséges jelölt a rapper. (Azért arra ne számítsunk, hogy véletlenül Kanye nyerné meg a szavazást, de tényleg opció a szavazóknak, hogy az ő nevét írják a szavazócédulájukra.) Ezen felül természetesen szó esett még a koronavírusról, Kanye West hitéről, gondolatairól, hivatásáról, sőt még a sokak szerint „őrült gondolatairól is”. Az utóbbira Kanye a lehető legkanyésabban csak annyit mondott, hogy „az igazat elmondani egy világban, ami tele van hazugságokkal, őrültnek tűnik”.

Kanye West megmondja a tutit a bitcoinról is

A számunkra igazán érdekes dolog azonban Kanye bitcoinnal kapcsolatos megállapításai voltak. A rapper már régóta érdeklődik a bitcoin és a blokklánc technológia iránt. Jó pár szoros kapcsolata is van a szektor olyan prominens képviselőivel, mint például Fred Ehrsam Coinbase társalapító. Most a rapper arról beszélt az interjú alatt, hogy ma a bitcoin és kriptoszektor zsenijeinek van meg az igazi rálátása arra, hogy „felszabadítsák Amerikát és az emberiséget”. Kanye szerint míg a kriptósok olyan új határokig tolják az emberiséget, amikről korábban álmodni sem mertünk, addig például az amerikai politikai rendszer képtelen a változásra és az előrehaladásra. Példának az amerikai elnökválasztó testületet hozta fel, aminek struktúrája és jelenlegi kialakítása is mélyen a rabszolgatartás történelmében gyökerezik.

West a decentralizáció fontosságára is kitért. Beszélt például Jack Dorsey terveiről is egy decentralizált közösségi médiaplatform kialakítására. Ez szerinte egyértelmű jele a bitcoin és a blokklánc fontosságának a jövőbeli trendekben.

Az interjút maga Joe Rogan is látványosan élvezte. A podcast után azt mondta, hogy a beszélgetésük hatására sokkal jobban fogják az emberek érteni és értékelni Kanye gondolkodását.

Kanye West szerint a bitcoin fogja felszabadítani Amerikát
Forrás: Joe Rogan Experience – YouTube

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük