Kennedy Jr. bitcoin fedezettel bocsátana ki amerikai állampapírokat

A legendás egykori amerikai elnök, JFK unokaöccséről, Robert F. Kennedy Jr.-ról már elég sokat írhattunk mostanában, mondhatjuk, hogy bőven ad témát a sajtónak. Nagyjából minden napra jut egy-egy megnyilatkozása a 2024-es amerikai elnökválasztásra készülő elnökjelöltnek, amivel a kriptos közösséget is megszólítja. Nemrég kiderült róla, hogy elég jelentős összeget tart bitcoinban és hát az meg már nem is újdonság, hogy folyamatosan bitcoin-támogató megnyilatkozásokat tesz.

Robert F. Kennedy Jr. a TikTokot és a kriptos közösséget már megnyerte

A demokrata elnökjelölt szerint ha őt választják meg az Egyesült Államok elnökének 2024-ben, akkor a BTC tartalékvalutaként fog majd fedezetként a dollár mögött állni. Azt mondta, hogy a terve az, hogy kicsiben kezdi majd. Először csak az állampapírok 1%-át bocsátják ki arany-, ezüst vagy bitcoin-fedezettel. Aztán ezt a számot fogják évről-évre emelni majd. Ezzel a stratégiával ismét erőt adhatnak a zöldhasúnak és harcot indíthatnak az infláció ellen hosszútávon is. Kennedy Jr. elnöksége alatt várhatóan a Bitcoinból származó nyereségek után sem kellene adót fizetni.

Ez jó hatással lenne az innováció fejlődésére vagy éppen a befektetések ösztönzésére, de elismerné az emberek adatvédelméhez fűződő jogait is. Van is benne igazság, hiszen egy ilyen politikával biztosan sok cég döntene úgy, hogy átteszi székhelyét az Egyesült Államokba, vagy legalábbis ott marad és nem akar Szingapúrba vagy Hongkongra távozni. Nagy kérdés tehát az, hogy a bitcoinról alkotott véleménye mellett az egyéb amerikai problémákban vagy nagy rétegeket érdeklő kérdésekben mennyire tudja megszólítani a szavazókat. Mert a kriptos közösséget már biztosan maga mellé állította.