Csökken a kereslet a GPU kártyák piacán

  •  
  •  
  •  
  •  

A grafikai processzorok hardverjeit gyártó cégek előrejelzése szerint csökkenőben van a kereslet termékeik iránt a kriptobányászok körében. Az Nvidia egyelőre nem hoz forgalomba új videokártyákat, az AMD pedig profitjuk esését tartja valószínűnek az idei évre vonatkozóan.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

HashFlare

Mivel is fogunk bányászni 2018-ban?

Számos technikai kiadvány javasolta korábban az Nvidia új termékcsaládjának bevezetését. A várakozások központjában a közelgő játékfejlesztői konferencia (Game Developers Conference) és a GPU technológiai konferencia állt, azonban a legfrissebb információk szerint a vállalat meggondolta magát és a bejelentésre legkorábban júliusban kerülhet sor.

Korábban az a hír terjedt el, hogy az Nvidia új kártyával rukkol elő a kriptopénzek bányászati applikációihoz, aminek a Turing nevet adták Alan Turing brit matematikus, informatikus után. Most azonban úgy tűnik, a Turing a gamerek videokártyáinak táborát fogja gazdagítani.  A Turing GPU-kat elvileg specifikusan a kriptopénzes tranzakciók számításaihoz tervezték. A GPU-k főként az altpénzek, mint például az Ethereum vagy a Monero bányászatához használatosak.

Az Nvidiától azt várja mindenki, hogy kettéválassza a GPU termékek piacát a bányászok és a játékosok számára, ugyanis a tavalyi évben komoly problémákat és felhördülést okozott a a videokártyák árának megugrása, valamint a készletek megcsappanása, amit a kriptobányászat világszintű elterjedése okozott.

A Tom’s Hardware Guide információi szerint az Nvidia per pillanat nem motivált új termékek forgalomba hozatalához, egyrészt mivel csökkenni látszik a bányásztársadalom érdeklődése, másrészt mert a jelenlegi Pascal generációs termék jól fogy. A következő generációs Ampere architektúra megjelenése vélhetően szintén el lesz halasztva.

GPU kártyák iránti kínálat esése várható

Az AMD, az Nvidia fő versenytársa múlt hónapban bejelentette, hogy növelni kívánja a grafikus kártyák gyártását az erős piaci kereslet miatt, azonban a cég a napokban aggodalmát fejezte ki a GPU eladások ezévi alakulása iránt és ezért a kriptopiacot és a szabályozás rizikósságát hibáztatják.

A kriptopiacok alakulásának előrejelzése komoly fejfájás a nagy videokártya-gyártó cégeknek. Mindazonáltal friss adatok azt bizonyítják, hogy a bányászati szegmenes mindkét vállalat számára nyereséges. A legutóbbi jelentés szerint tavaly több mint 3 millió videókártyát adtak el, a tanulmány a három legnagyobb GPU-gyártó, az AMD, az Nvidia és az Intel adatait összegzi.

Borítókép forrás: RealDeal.com


  •  
  •  
  •  
  •  

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.