Csökken a kereslet a GPU kártyák piacán

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A grafikai processzorok hardverjeit gyártó cégek előrejelzése szerint csökkenőben van a kereslet termékeik iránt a kriptobányászok körében. Az Nvidia egyelőre nem hoz forgalomba új videokártyákat, az AMD pedig profitjuk esését tartja valószínűnek az idei évre vonatkozóan.

Mivel is fogunk bányászni 2018-ban?

Számos technikai kiadvány javasolta korábban az Nvidia új termékcsaládjának bevezetését. A várakozások központjában a közelgő játékfejlesztői konferencia (Game Developers Conference) és a GPU technológiai konferencia állt, azonban a legfrissebb információk szerint a vállalat meggondolta magát és a bejelentésre legkorábban júliusban kerülhet sor.

Korábban az a hír terjedt el, hogy az Nvidia új kártyával rukkol elő a kriptopénzek bányászati applikációihoz, aminek a Turing nevet adták Alan Turing brit matematikus, informatikus után. Most azonban úgy tűnik, a Turing a gamerek videokártyáinak táborát fogja gazdagítani.  A Turing GPU-kat elvileg specifikusan a kriptopénzes tranzakciók számításaihoz tervezték. A GPU-k főként az altpénzek, mint például az Ethereum vagy a Monero bányászatához használatosak.

Az Nvidiától azt várja mindenki, hogy kettéválassza a GPU termékek piacát a bányászok és a játékosok számára, ugyanis a tavalyi évben komoly problémákat és felhördülést okozott a a videokártyák árának megugrása, valamint a készletek megcsappanása, amit a kriptobányászat világszintű elterjedése okozott.

A Tom’s Hardware Guide információi szerint az Nvidia per pillanat nem motivált új termékek forgalomba hozatalához, egyrészt mivel csökkenni látszik a bányásztársadalom érdeklődése, másrészt mert a jelenlegi Pascal generációs termék jól fogy. A következő generációs Ampere architektúra megjelenése vélhetően szintén el lesz halasztva.

GPU kártyák iránti kínálat esése várható

Az AMD, az Nvidia fő versenytársa múlt hónapban bejelentette, hogy növelni kívánja a grafikus kártyák gyártását az erős piaci kereslet miatt, azonban a cég a napokban aggodalmát fejezte ki a GPU eladások ezévi alakulása iránt és ezért a kriptopiacot és a szabályozás rizikósságát hibáztatják.

A kriptopiacok alakulásának előrejelzése komoly fejfájás a nagy videokártya-gyártó cégeknek. Mindazonáltal friss adatok azt bizonyítják, hogy a bányászati szegmenes mindkét vállalat számára nyereséges. A legutóbbi jelentés szerint tavaly több mint 3 millió videókártyát adtak el, a tanulmány a három legnagyobb GPU-gyártó, az AMD, az Nvidia és az Intel adatait összegzi.

Borítókép forrás: RealDeal.com

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.