Két 50 millió dolláros Tether transzfer borzolja a kedélyeket

Két, egyenként 50 millió Tether USDT értékű tranzakció borzolta október másodikán a kriptos közösség kedélyeit ismét. A két tranzakcióval a Bitfinex kriptotőzsdéről mozgatták be a 100 millió Tether USDT-t a Tether kincstári tárcájába a Whale Alert szerint. Október másodikán két perc eltéréssel mozdult meg a valamivel több mint 100 millió USDT. Ez pedig csak igazolja azt a trendet, amit mostanában látni a kriptotőzsdéken tartott stabilcoinokkal kapcsolatban. Azaz azt, hogy 2022. novembere óta folyamatosan csökken a tőzsdéken tartott stabilcoin mennyisége.

A Tether USDT tranzakciók és a stabilcoinok jövője

2021 elején még arról lehetett írni, hogy a stabilcoinok mennyisége történelmi csúcsokat döntöget a tőzsdéken, az USDT pedig kifejezetten nagy mennyiségben áramlott befelé. A Cointelegraph saját elemzése szerint a stabilcoinok most már 17 hónapja visszaesésben vannak, ahogy a befektetők a hagyományosabb eszközök felé mozdulnak el. Ebben közrejátszhat az is, hogy az Egyesült Államok Jegybankja szerint ezen eszközök is a pénzügyi instabilitás forrásai lehetnek. A FED szerint ugyanis a stabilcoinok kifejezetten sebezhetőek váratlan piaci események vagy egész kriptopiacot érintő trendek miatt. Az is kérdés, hogy az Amerikai Tőzsde- és Értékpapír Felügyelet (SEC) minek tekinti a stabilcoinokat.

A Binance és a SEC között zajló perben az USDC kibocsátó Circle azt állította, hogy a stabilcoinok nem értékpapírok. Viszont a SEC szerint ezek is kimeríthetik ezt a fogalmat. A most lezajlott USDT mozgatás egyébként kifejezetten sokak érdeklődését felkeltette az X-en is. Egyesek szerint ezek a nagy mozgatások csak azt a célt szolgálják, hogy mesterségesen generáljanak befektetői érdeklődést. Szeptember 29-én viszont a Santiment piacelemzője arról posztolt, hogy a Tether cápák és bálnák nagybevásárlásra készülődnek, ami egy bikapiacot vetíthet előre.