Két bitcoin ETF-t vizsgál az amerikai pénzfelügyelet (SEC)

Augusztus óta először, az amerikai pénzfelügyelet (SEC) asztalán több bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) ajánlás dokumentuma hever.

A VanEck/SolidX ajánlást, melyet a Cboe BZX Exchange-el közösen nyújtottak be, szerdán került fel a szövetségi nyilvántartásba, és így hivatalosan is 45 napja van a SEC-nek, hogy jóváhagyja vagy elutasítsa. Mellette múlt hét óta a Bitwise Asset Management és NYSE Arca közös ETF ajánlása is felkerült a szövetségi nyilvántartás honlapjára.

Gurbács Gábor, a VanEck digitális eszközökért felelős igazgatója a CoinDesknek e-mailben azt nyilatkozta, hogy a bitcoin ETF-ek jóváhagyás mindenkinek jó lesz.

Vállalata aktívan azon dolgozik a felügyeleti hatóságokkal és más piaci szereplőkkel, hogy egyszerűséget, átláthatóságot és piaci szabványokat hozzon a digitális eszközpiacokra, állt levelében.

“Remélem…befektetésünk a szabályozási és piaci oktatába, kemény munkánk és elkötelezettségünk megbecsülésre talál, mikor eljön az idő,” írta Gurbács.

Küszöbön az amerikai pénzfelügyelet jóváhagyás?

Matt Hougan, a Bitwise globális kutatási vezetője szerint a kripto-ökoszisztéma “nagyon gyorsan fejlődik” és ez segítheti az alapok jóváhagyását.

“Egy évvel ezelőtt talán egy licencelt kriptovaluta letétkezelő volt… ma már fél tucat, és a szám tovább fog emelkedni” – jegyezte meg.

És ez nem az egyetlen pozitív példa. Számos előrelépés történt és számos új termék jelent meg a piacon, viszonylag nagyon rövid idő alatt:

“Egy kicsit több mint évvel ezelőtt nem voltak határidősök. Egy évvel ezelőtt nem volt a piacon árjegyző szolgáltatás. Néhány hónappal ezelőtt szó sem volt arról hogy a Fidelity és belép a piacra. A tér nagyon gyorsan fejlődik.”

Emellett hozzátette, a fejlődés annak ellenére folytatódik, hogy a kriptopénzeket már 14 hónapja medvés kilátások jellemzik.

Ugyan a fejlődésre rányomja a bélyegét a kriptopiac aktuális helyzete, a szektor továbbra is dinamikus növekedést produkál.

A szektor elemzői, a traderek és a közösség többsége egyetért, a kérdés nem az, hogy mikor fog bevezetésre kerülni a bitcoin ETF, mert az már borítékolható, mert előbb-utóbb nyilvánvalóan bekövetkezik, hanem az, hogy milyen hatással lesz az árfolyamokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük