Két bitcoin ETF-t vizsgál az amerikai pénzfelügyelet (SEC)

Augusztus óta először, az amerikai pénzfelügyelet (SEC) asztalán több bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) ajánlás dokumentuma hever.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

A VanEck/SolidX ajánlást, melyet a Cboe BZX Exchange-el közösen nyújtottak be, szerdán került fel a szövetségi nyilvántartásba, és így hivatalosan is 45 napja van a SEC-nek, hogy jóváhagyja vagy elutasítsa. Mellette múlt hét óta a Bitwise Asset Management és NYSE Arca közös ETF ajánlása is felkerült a szövetségi nyilvántartás honlapjára.

Gurbács Gábor, a VanEck digitális eszközökért felelős igazgatója a CoinDesknek e-mailben azt nyilatkozta, hogy a bitcoin ETF-ek jóváhagyás mindenkinek jó lesz.

Vállalata aktívan azon dolgozik a felügyeleti hatóságokkal és más piaci szereplőkkel, hogy egyszerűséget, átláthatóságot és piaci szabványokat hozzon a digitális eszközpiacokra, állt levelében.

“Remélem…befektetésünk a szabályozási és piaci oktatába, kemény munkánk és elkötelezettségünk megbecsülésre talál, mikor eljön az idő,” írta Gurbács.

Küszöbön az amerikai pénzfelügyelet jóváhagyás?

Matt Hougan, a Bitwise globális kutatási vezetője szerint a kripto-ökoszisztéma “nagyon gyorsan fejlődik” és ez segítheti az alapok jóváhagyását.

“Egy évvel ezelőtt talán egy licencelt kriptovaluta letétkezelő volt… ma már fél tucat, és a szám tovább fog emelkedni” – jegyezte meg.

És ez nem az egyetlen pozitív példa. Számos előrelépés történt és számos új termék jelent meg a piacon, viszonylag nagyon rövid idő alatt:

“Egy kicsit több mint évvel ezelőtt nem voltak határidősök. Egy évvel ezelőtt nem volt a piacon árjegyző szolgáltatás. Néhány hónappal ezelőtt szó sem volt arról hogy a Fidelity és belép a piacra. A tér nagyon gyorsan fejlődik.”

Emellett hozzátette, a fejlődés annak ellenére folytatódik, hogy a kriptopénzeket már 14 hónapja medvés kilátások jellemzik.

Ugyan a fejlődésre rányomja a bélyegét a kriptopiac aktuális helyzete, a szektor továbbra is dinamikus növekedést produkál.

A szektor elemzői, a traderek és a közösség többsége egyetért, a kérdés nem az, hogy mikor fog bevezetésre kerülni a bitcoin ETF, mert az már borítékolható, mert előbb-utóbb nyilvánvalóan bekövetkezik, hanem az, hogy milyen hatással lesz az árfolyamokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.