Két új ASIC-bányászt jelentett be a Bitmain

A vezető alkalmazásspecifikus integrált áramkör hardvergyártó (ASIC) Bitmain két új S17-es bitcoin bányászgépet jelentett be október 9-én.

Az új modelleket Jihan Wu jelentette be és S17+, valamint T17+ modellnév alatt fognak a piacokra kerüli. A bejelentésre a World Digital Mining Summit (WDMS) konferencián Frankfurtban került sor. A Bitmain azt állítja, hogy az új ASIC-ok jóval hatékonyabb fogyasztással és magasabb hashrátával jönnek.

“Az Antminer S17+ hashrátája 73 TH/s lesz és 40 J/TH + 10% energiahatékonysággal üzemel, míg a T17+ 64 TH/s hashrátát és 50 J/TH + 10% energiahatékonysággal jön.”

A közleményben azt is kiemelik, hogy az új hardverdizájnak köszönhetően jóval alacsonyabb lesz a ventilátor zaj és hatékonyabb a hőelvezetés.

A siralmas 2018-as év után kezd magára találni a legnagyobb bitcoin hardvergyártó Bitmain köszönhetően az emelkedő bitcoin árfolyamnak, ami pozitívan hat a hardverértékesítésre is. A hetekben jelentette be a World Digital Mining Map platformot, ahol a bányászfarmok üzemeltetőit és a hardvertulajdonosokat kapcsolja össze, hogy egy bukmékerplatformot biztosítson számukra.