Kezd magára találni a digitális alkotások piaca

A SuperRare nevű nem helyettesíthető token (NFT) piactér (az érthetőség kedvéért nevezzük digitális alkotások piacterének), pénteken jelentette be, hogy új havi értékesítési rekordot állított fel.

A közleményük szerint december 2 – 8 között több mint 450 ether (mintegy ~20 millió forint) forgalom zajlott le aukciós platformján. Ez még messze van egy Sotheby’s árverés volumenétől, de optimizmusra ad okot a piac fejletlensége, a CryptoKitties láz lecsengése és a nem-egészen-kriptotavasz-inkább-kriptotél piaci hangulat közepette.

Ezen túl december 10-én sikerült egy újabb mérföldkövet felállítaniuk. melDUARTE nevű alkotó Ethereum blokkláncú alkotása, a ‘Boooo!!‘-t 11.536 ETH-ért (~490 000 HUF) vette meg Moderats user. Sőt, még ezt is sikerült túlszárnyalni mikor szintén Moderats megvette december 15-én 72.1 ETH (~ 3 000 000 HUF) összegért az ‘EthGirl‘ alkotást Trevor Jones nevű skót festőtől.

Úgy tűnik tehát a SuperRare platformon kezd magára találni a digitális alkotások iránti kereslet, bár előfordulhat, hogy csak egy újabb rövid életű fellángolásról van szó. Ezt egyelőre nem lehet eldönteni.

SuperRare növekedése az elmúlt napokban. Kék jelöli a tranzakciókat, zöld az átlag értékesítési árat, piros a teljes volument. Forrás: NonFungible

A digitális alkotások piacát toronymagasan a nemrég indult gyűjtögetős kártyajáték, a Gods Unchained vezeti. Indulása óta 22 000+ tranzakciót bonyolított le 137 000 dollár értékben.