Kezdenek rákattanni a határidős kriptovaluta kereskedésre

A kriptovaluták végesek. Így nem nehéz rájönni, hogy előbb-utóbb többen fognak kereskedni a másodlagosan piacokon, mint ‘fizikai’ kriptókat adni-venni. Az aranykereskedelem terén is jól kivehető trend már évtizedek óta. A trend beindulását mutatja, hogy májusban 32%-kal emelkedett a határidős kriptovaluta piacokon a kereskedelmi volumen és elérte a 602 milliárd dollárt.

De egyelőre még az elsődleges piacok dominálnak, ahol a kereskedés volumene 5%-kal növekedve 1.27 billió dollárt tett ki májusban, jelentette a Cryptocompare.

Kriptovaluta derivatív piacok és az elsődleges piacok kereskedelmi volumene | Cryptocompare

A májusi ATH enyhén magasabb érték, mint a márciusi 600 milliárd dollár.

Különösen a bitcoin határidős termékek iránti érdeklődés emelkedett nagyot, ahol a múlt hónapban az intézményi kereskedőket kiszolgáló Chicago Mercantile Exchange (CME) volumene emelkedett a leggyorsabban, 59%-kal 7.2 milliárd dollárra. Ez még mindig elenyésző a Huobi és OKEx bitcoin határidős volumeneihez képest.

Havi kriptovaluta derivatív volumenek | Cryptocompare

A Huobi 176 milliárd dollárt (+29% áprilishoz képest), az OKEx 152 Mrd dollárt míg a Binance 139 milliárdot bonyolított le a kriptovaluta határidős piacain.

Emelkedést tapasztalt a hongkongi BitMEX +37%-ot és a Deribit is +22%-ot.

Az intézményi opciós kereskedés a CME-n havi rekordot döntött 5 996 megbízással, ez hatszor annyi, mint áprilisban. A napi rekord is megdőlt május 28-kén, mikor 1 418 bitcoin opciós megbízást hajtottak végre. Ez 7500 bitcoint jelent egy nap és az egész hónapra 166 000-ret. A Deribit se panaszkodhatott. A holland opciókereskedő 109%-kal magasabban elérte a 3.06 milliárd dollárt.

Az elsődleges piacokon visszafogott volt az emelkedés, egész hónapra mindössze 5%, a legmagasabb napi volumen 64.7 milliárd dolláron tetőzött a felezés előtt, május 10-én. Ez párban van a megelőző hónapok kereskedési aktivitásával, áprilisban 66.3 milliárd dollár napi csúcs, míg áprilisban 75.9 Mrd dollár a fekete csütörtököt követő napon.

A Cryptocompare hozzátette jelentésében, az azonnali kereskedelem nagy része a szabályozatlan lokál tőzsdéken bonyolódott le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük