Döbbenet, ki a legbefolyásosabb kriptoinfluenszer a közösségi médiában

Egy nemrégiben közzétett cikk elárulja, hogy ki számít a legbefolyásosabb kriptoinfluenszernek a térben. A Crypto Head szemügyre vette a közösségi média platformokat, és megmutatta, hogy ki rendelkezik a legnagyobb rajongói táborral.

A kriptovaluták iránti rajongás az évek során egyre csak nő. Manapság ezen a téren a leghíresebb személyek több milliós követőtáborral rendelkeznek a különböző platformokon. Annak érdekében, hogy rangsorba tudják állítani őket, négy különböző közösségi médiaplatform, a Twitter, Instagram, YouTube és a TikTok követőik számát hasonlították össze a Crypto Head kutatói.

Főleg a TikTok-on és a YouTube-on lévő feliratkozóinak hála döbbenetes módon Ben Armstrong foglalja el az első helyet. A influenszer összesen 5,18 millió követővel rendelkezik a különböző platformjain, de főként a YouTube-on megtalálható BitBoy Crypto nevű csatornája hozta el neki az első helyet. A csatornán a kriptovalutákról nyújt információkat az érdeklődőknek, ahol három év alatt a követői száma elérte az 1,4 millió feliratkozót. Bitboy shitcoinokat, rugpullokat és más kétes eredetű tokeneket is előszeretettel, na meg persze jó pénzért reklámoz. Eddig bizonyítottan 7 átverés fűződik a nevéhez, ezek a MYX, a DISTX, a Zao Finance, a ETHY, a LOCK, a CPH, a PAMP. Tetteinek viszont következménye nem igazán van, amikoris kiderül, hogy valami kamut reklámozott pár tízezer dolláros tiszteletdíjért, egyszerűen csak törli a bejegyzéseit, videóit, és a probléma már meg is van oldva.

Szélhámos haverunk mögött csak a második a Binance alapítója, Changpeng Zhao, aki 4,3 millió elkötelezett követővel büszkélkedhet főleg az Twitteren és az Instagramon.

A dobogó harmadik helyét az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin foglalja el a maga 3,8 millió követőjével a Twitteren, Instagramon és a YouTube-on.

A Crypto Head szerint a legtöbb kriptoinfluenszer a Twitteren való jelenlétet választja, mely a vérbeli kriptósok igazi Mekkája lett, habár sokszor inkább csak erősebb idegzetűeknek ajánlott toxikus bejegyzései miatt. Az első 50 influenszert összesen több mint 44 millióan követik ezen a platformon. Bár a kriptó legjobbjai messze elmaradnak a 100 millió követővel rendelkező nagy influenszerektől, a tartalmaik iránt való érdeklődők száma egyre csak nő.