Kifogy a készpénz a hongkongi ATM-ekből


A hongkongi lakosság szerint a helyi készpénz ATM-ek kezdenek kifogyni. A tüntetők sorban állnak, hogy készpénzben fel tudják venni pénzüket, mivel attól tartanak, hogy a kínai kormány elkezdi figyelni az elektronikus fizetési szokásaikat, illetve teljesen befagyasztja számlaegyenlegüket. Tudnak-e ilyen esetben alternatívaként szolgálni a kriptopénzek?

Üres készpénz ATM-ek

4 nappal ezelőtt mi is megírtuk a BeInCrypto cikke alapján, hogy a hongkongi bitcoin kereskedelem a LocalBitcoins-on az eddigi csúcs közelébe emelkedett. A kiemelkedő érdeklődés hirtelen keletkezett, ami most már érthető, hiszen ekkor kezdtek kifogyni a készpénzből az ATM-ek.

Felhasználók jelentése szerint főleg a HSBC ATM-jei üresek. A még működő automatáknál hosszú sorok kígyóznak, annak a reményében, hogy még sikerül készpénzhez jutniuk. A hírek szerint a kínai kormány figyeli a tüntetők elektronikus fizetési szokásait, éppen ennek köszönhetően próbálnak sokan átállni a készpénz, valamint a kriptopénz használatra.

Vészhelyzeti intézkedés

Kyle Bass a Hayman Capital Management befektetési vezetője azt a félelmét is megfogalmazta egy tweet-ben, hogy a kínai kormány egy vészhelyzeti törvény bevezetését fontolgatja, amivel a hongkongi állampolgárok számláit önkényesen befagyaszthatja.

A hongkongi bankrendszerben okozott bizonytalanságnak köszönhetően növekvő mértékben fordulnak az emberek a kriptopénzek felé. Közel 12 millió hongkongi dollár értékben zajlott a kereskedés a LocalBitcoins-on a múlt héten, ami a 2017-es bika piaci értékek magasságába emelte a számokat.

Mivel a LocalBitcoins-on hetente kalkulálják a kereskedési volument, meg kell várnunk a következő adatokat, hogy tisztább képet kapjunk arról, hogy a jelenlegi értékek egy rövid kiugrást jelentenek, vagy hosszabban tartó emelkedést. Egyesek szerint a mostani kiugrás egy pro tradernek köszönhető, aki 30 darab nagy értékű tranzakcióval lendítette meg a számokat.

Hongkong a szemünk láttára zajló esettanulmány, ahogy egy összeomló pénzügyi rendszer ösztönzi a kriptopénz elfogadottságot.


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.