Eszkalálódik a helyzet Hongkongban, megugrott a Bitcoin vásárlások száma

Új csúcsra ért a Bitcoin vásárlási kedv Hongkongban a Localbitcoins peer-to-peer kereskedési platform adatai alapján. Még soha nem vásároltak korábban ennyi bitcoint Hongkongban.

A volumen már most a duplája mint ami 2018. májusban a minirali idején volt és egy kicsivel több, mint 2017 év végén, a nevezetes bitcoin felfutás idején. A számok ennek ellenére továbbra is alacsonyak, mindössze 2 millió amerikai dollárnyi volument jelent, de a tendencia kiváló indikátora annak, hogy milyen gyorsan tud felfutni a bitcoin iránti érdeklődés olyan helyeken, ahol politikai vagy gazdasági válság van kibontakozóban.

A Localbitcoins amúgy sem nagy játékos adásvételi platform a dél-kelet ázsiai régióban, ahol a centralizált kriptotőzsdék jóval elterjedtebbek és vélhetően lényegesebb volumenben adnak el bitcoint hongkongiaknak.

Jelzésértékű ugyanakkor a hongkongi tüntetések eszkalációjára, ahol a rendőrség 5 lövéssel leterített egy 18 éves tüntetőt, akit azóta már kórházban ápolnak.

“A pekingi ünnepség napján a hongkongi tüntetők könnygáztól sírtak és a golyóktól véreztek,” nyilatkozta egy tüntető.

Hongkongban már a negyedik hónapja tüntetnek és eddig ez volt az egyik legerőszakosabb napja. Korábban a tüntetők már a parlamentet is megostromolták, de végül békésen távoztak.

Egy másik tüntetési forma keretében a hongkongiak egy bankrohamot is kezdeményeztek, aminek keretében kiveszik megtakarításaikat a bankokból és dollárra vagy más fizetőeszközre, köztük bitcoinra is váltották.

Kína egyelőre kivár, pedig a pletykák szerint már elegendő hardvert halmozott fel a városállam kínai oldalán, hogy ha kell vérbe fojtsa az eszkalálódó tüntetéssorozatot.