A kijevi bitcoin konferencia összefoglalója

A szeptember 23-án megrendezett kijevi bitcoin konferencia rekordszámú látogatót vonzott. A szakértők és kezdő bitcoin érdeklődők mind nagy sikernek tekintik az eseményt.

Kijevi bitcoin konferencia

A bemutatott témák széles skálán mozogtak, az innovatív ötleteket hol élménydús, hol provokatív beszélgetés követte.

Bitcoin konferencia A Smile Expo, a rendezvény szervezője egy többoldalú panelbeszélgetést is szervezett ahol különböző mélységekkel beszéltek át több témát, így minden résztvevő számára nyújtott a program valami érdekeset. Ez a látogatóknak nagyon tetszett, a jövőbeli konferenciákon is fix program lesz majd.

A résztvevőket az érdeklődésük és bitcoin tudásuk szerint 3 csoportra osztották.

Első csoport: az újoncok

Az újoncok olyan alapvető fogalmakról tanulhattak, mint az okos szerződések és alternatív kriptopénzek. Az esemény házigazdája Maxim Krupyshev a Cubits bitcoin átutalással foglalkozó cég ügyvezető igazgatója volt. Szerinte a rendezvényen az újonnan érkezett látogatók is már igen magas előképzettséggel rendelkeztek a bitcoin és blokklánc technológiáról. Ezáltal a panelbeszélgetések színvonala is kiemelkedő volt, ami rendkívül pozitív fejlemény.

Második csoport: a szakértők

Panelbeszélgetések a bitcoinrólA szakértői csoport más témakörökkel foglalkozott. Megbeszélték a különböző országokban fennálló jogi hátteret, a bányászás jövőjét, a kriptopénzekkel kapcsolatos kereskedést és hogy van-e lehetőség blokklánc alapú nemzeti pénzek kialakulására. Fejlesztők, vállalkozók és befektetők vettek részt a panelbeszélgetésben. Ukrajnát is érintő kérdéseket is tárgyaltak, mint például az e-Vox blokklánc alapú szavazó rendszer.

Harmadik csoport: a fejlesztők

A harmadik csoport a konferencián a fejlesztőké volt. Itt sokkal több volt a szakmai megbeszélés. Olyan témák kerültek elő, mint a PoS algoritmus elemzése, bányászás lehetséges módosításai és a blokklánc fejlesztők által gyakran elkövetett hibák. Volt egy élő biztonsági teszt is és egy workshop az Ethereum alapú okos szerződésekről.

Egy remek alkalom volt az ukrán blokklánc és bitcoin vállalkozóknak

A konferencia kiváló lehetőséget adott az ukrán cégeknek, hogy nemzetközi elismerésre tegyenek szert. Nemzetközi cégek is jelen voltak a rendezvényen amí így lehetővé vált az együttműködést a helyi vállalkozásokkal.

A résztvevő nemzetközi cégek: Kibo, HashCoinsBTC.comGenesis Mining, Bitmain Warranty, Advendor.

És ukrán cégek pedig:KUNA, UBR.uaFinance.uaRIA.comDengi.ua.

Irány Moszkva!

A következő bitcoin konferencia Moszkvában leszA következő Smile Expo esemény Moszkvában lesz november 10-én. Az orosz konferencián két fókusz csoportot alakítanak majd ki. Az egyik csoport pénzügyi szakértőket a másik pedig a további szektorok szakértőit gyűjti egybe. A felvetett témák közt szerepel a bitcoin szabályozási és jogi helyzete Oroszországban is, ami mostanában gyakran felmerül a hírekben. Orosz és külföldi cégeket várnak az eseményre a pénzügyi, biztosítási, logisztikai üzletágakból és a médiából.

Remélhetőleg itt is sokan részt vesznek majd az eseményen és hozzájárulnak a blokklánc és a bitcoin iparág fejlődéséhez.