Kikészült a Kik vezérigazgatója, otthagyja a projektet

Ted Livingston, a Kik vezérigazgatója úgy tűnik, hogy közel áll ahhoz, hogy elhagyja pozícióját, miután hétfőn bejelentették, hogy a 2009-ben alapított közösségi üzenetküldő vállalkozás bezárja kapuit. A látszólag alkohol hatása alatt álló Livingston egy tévedésből elküldött üzenetben az írta, hogy el akarja hagyni a 2017-ben fordított ICO keretében forráshoz jutó projektet. Arra hivatkozott, hogy fél az Egyesült Államok szabályozóival folytatott vitáktól és azok következményeitől.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Will, tudom, hogy ittam, de nem az ital beszél belőlem, én már torkig vagyok ezzel a sz@rral.” – írta az üzenetében.

Livingston üzenetének tervezett címzettje nem egyértelmű, de feltételezések szerint a Kik igazgatósági tagjának, William Mougayar-nak kívánta elpanaszolni problémáit. Mougayar-t viszont nem sikerült elérni az üggyel kapcsolatban.

“Reggel többet fogunk majd beszélni a helyettesítésemről, de én kilépek. Megvan a jegyem. Nem fogok ezért börtönbe kerülni.” – tette hozzá Livingston.

Később az üzenetet törölte, miután azt egy riporter is megkapta, akit szintén Will-nek hívnak. Amikor arra kérték, hogy tisztázza a megjegyzéseit, azt mondta, hogy nem kívánja kommentálni. Úgy tűnt, hogy már folyamatban vannak a tárgyalások azzal kapcsolatban, hogy ki fogja őt pótolni távozása után. A legfrissebb üzenet egyértelmű megoszlást mutat Kik megnyilvánulása és az ügy mögött érezhető aggodalom között.

SEC elleni háború

Az ontariói székhelyű Kik vállalat elhúzódó csatát vív az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságával (SEC) a 100 millió dolláros elsődleges tokenkibocsátása (ICO) kapcsán, amit még 2017-ben vezetett le. A cég azt állította, hogy a SEC-el folytatott egyezkedés a társaságnak 5 millió dollárjába került. A Kik szerepelt egy “Defend Crypto” közösségi finanszírozási kampányban is 2019 májusában, amely során néhány kulcsfontosságú szereplő is támogatásáról biztosította a céget. A júniusban benyújtott SEC panasz azonban a cég ICO-ját rossz színben tüntette fel, ami a Kik egyik utolsó mentőöve volt a felszínen maradáshoz.

A Kik még tegnap bejelentette, hogy a szabályozási eljárás nyomás alatt a társaság összeroppan és ezért az ismert üzenetküldő szolgáltatást leállítják. Livingston hozzátette azt is, hogy a Kik 19 fő fejlesztőre szándékozik csökkenteni a Kik natív tokenjének (KIN) fejlesztésében résztvevő szakemberek számát, emellett pedig megválnak a Kin leányvállalat 70 dolgozójától is.

(Készült a CoinDesk cikke alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.