Kilenc új kriptomilliárdos lett egyetlen év alatt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Forbes Word’s Billionaires List, azaz a világ leggazdagabbjainak a listájára egyre több kriptovaluta milliárdos kerül fel. Idén újabb kilenccel nőtt a lista. Már Michael Saylor és Sam Bankman-Fried is a leggazdagabbak között tudhatják magukat.

A kriptopénz piacának bikafutása közepette újabb milliárdos születnek. Az idei évben a Forbes által összegyűjtött világ milliárdosainak a listájára felkerült kilenc új szereplő, akik a kriptovalutáknak köszönhetik gazdagságukat. A 35. alkalommal összeállított rangsorra felírták Sam Bankman-Fried és Michael Saylor nevét is, míg a Binance vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao ismét csatlakozott a dúsgazdagok táborához, miután tavaly a bitcoin áresése következtében lekerült onnan.

A Bankman-Fried, az FTX váltó feje lett egyébként a leggazdagabb kriptomilliárdos, akinek vagyona 8,7 milliárd dollár. A második helyet foglalja el a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong, ő “csekély” 1 milliárd dollárral tudta növelni a tavalyi vagyonát, így ma 6,5 ​​milliárd dollár büszke tulajdonosa. Ahogyan a dolgok állnak, nem valószínű viszont, hogy sokáig megelégszik a második hellyel, hiszen hamarosan elstartol a Coinbase részvénye, aminek köszönhetően Armstrong magánvagyona is jócskán nőni fog.

A Ripple társalapítója, Chris Larsen Brad Garlinghouse-zal együtt a Forbes kriptogazdagjai között a harmadik helyet foglalják el, nettó vagyonuk 3,4 milliárd dollár. Jed McCaleb, aki szintén a Ripple társalapítója volt, idén először került fel a rangsorra szerény 2 milliárd dolláros vagyonával.

Újoncoknak számítanak a Gemini tőzsde híres ikrei, Cameron és Tyler Winklevoss. Miután a Facebook perből szerzett pénzüket bitcoinban fektették, ma 3 milliárd dollárral rendelkeznek.

A kriptomilliárdosok listáján előkelő helyet foglal el Michael Saylor (2,3 milliárd dollár), a MicroStrategy feje, Matthew Roszak, korai bitcoin befektető (1,5 milliárd dollár), Tim Draper kockázatitőke-befektető (1,5 milliárd dollár), Fred Ehrsam, a Coinbase társalapítója (1,9 milliárd dollár), a Binance vezérigazgatója Changpeng Zhao (1,9 milliárd dollár), illetve Barry Silbert, a Digital Currency Group vezérigazgatója (1,6 milliárd dollár).

Akik nem a kriptovalutáknak hála lettek milliárdosok

A Forbes listáján ismét Jeff Bezos lett a világ leggazdagabb embere már negyedik éve 177 milliárd dolláros vagyonával, mely 64 milliárd dollárral nőtt egyetlen év alatt. Elon Musk 151 milliárd dolláros vagyonával a második helyen landolt. A luxuscikkek iparmágnása, Bernard Arnault a harmadik helyre került 150 milliárd dollárral, az övé egyébként a Louis Vuitton, a Christian Dior luxusmárkák, illetve a Sephora kozmetikai termékeket árusító üzletlánc is.

Bill Gates a negyedik helyre csúszott le 124 milliárd dolláros vagyonával, míg az ötödik a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg lett 97 milliárd dollárral.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.