Kilőtt a DOGE, miután Elon Musk megint dicsérte a mémcoint

A Shiba Inu által inspirált, legendásnak nevezhető mémcoin, a Dogecoin ára kilőtt a magasba, miután nagy kedvelője, Elon Musk ismét elejtett róla egy megjegyzést. Március 13-án mondta azt Musk, hogy a Tesla egyszer majd el fogja fogadni a Dogecoint fizetőeszközként. Ezt egy Tesla gyárban tett látogatásakor nyilatkozta Berlinben. Hallgatóságából kérdezte tőle valaki, hogy lesz-e majd ilyen lehetőség a jövőben. Erre mondta a milliárdos, hogy “egy bizonyos ponton majd elérhetővé kell tennünk”.

Musk megint masszív támogatásáról biztosította a DOGECOIN-t

Elon Musk elmondta, hogy azután kezdte el támogatni a DOGE-t, hogy körbesétált a gyáraiban és beszélt a gyártósorokon dolgozó emberekkel. “A DOGE az emberek kriptója, ezért támogatni fogom” – mondta. Majd hozzátette, hogy sok gazdag ember a Bitcoint támogatja, de “ha a gyártósoron dolgozó emberek azt akarják, hogy támogassam a DOGE-t, akkor támogatom a DOGE-t”. Mondjuk nem ez az első eset, hogy Musk dicséri a Dogecoint. A Tesla már 2022. januárjától elkezdett DOGE-ban elfogadni fizetéseket céges termékekért.

Mindenesetre a szokásoknak megfelelően Musk megnyilatkozása után a DOGE ára kilőtt és a március 13-án regisztrált 0,1738 dolláros áráról a cikk írásának pillanatára már felment 0,186 dollárra. Ez azért messze elmarad a 2021. májusában regisztrált történelmi csúcsától, amikor 0,731 dollár volt egy DOGE ára. Ahhoz képest viszont kiemelkedő, hogy az évet még a 0,08 dolláros szint környékén indította. Jelenleg piaci kapitalizációja 26 milliárd dollár körül van, ezzel a 10. legnagyobb kriptonak számít. A mémcoinok egyébként mostanában kifejezetten szárnyalnak, például a Shiba Inu, a PEPE vagy a BONK. De egyetlen nap alatt a WIF is 35%-ot emelkedett árfolyamában. Az összes mémcoin piaci kapitalizációja 65 milliárd dollár felett van, ami a teljes kriptopiac 23%-át jelenti.