Kilőtt a német fegyverexport, Magyarország a legnagyobb vásárló

A német fegyverexport három éven keresztül zuhant, ám úgy tűnik 2019-ben fordult a kocka. Politikusok szerint az érvényben lévő német exporttilalmak egyes országokra könnyen kikerülhetőek.

A DW.com jelentése szerint január és december közepe között 65%-kal nőtt a német fegyverexport 2018 azonos időszakával összehasonlítva és elérte a 7.95 milliárd eurót (~1.1 millió bitcoin).

A legnagyobb fegyvervásárló Magyarország volt 1.77 milliárd eurós (~264 000 BTC napi árfolyamon) megrendeléssel.

Hazánkból érkező megrendelések adták a 2019-ben jóváhagyott megrendelések közel 25%-át miután a helyi kormány komoly – 3500 milliárd forintos (~1.5 millió bitcoinos) hadseregfejlesztést jelentett be még az év elején.

Németország elviekben 2018 óta nem fegyverez fel olyan országokat, melyek részt vesznek a jemeni polgárháborúban, ám a DW riportja szerint a top fegyverimportőrök listájára felkerült Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek is, két ország, mely aktívan részt vállal benne.

A német fegyverexport értéke egyetlen év leforgása alatt megduplázódott, ami egyes parlamenti képviselők szerint pusztán a fegyverexport kontroll kudarcának tudható be.

Kövesd a BitcoinBazis.hu-t a Facebookon és értesülj első kézből az alternatív pénzügyi hírekről.