Kilőtt a NEO és az Ontology blockchain projekt tokenje a kínai elnök szavaira

A kínai elnök pénteki nyilatkozatának hatására a bitcoin és az egész kriptopénz piac rég nem látott raliba kezdett ledolgozva a két hónap alatt felhalmozott veszteségét. A NEO és Ontology különösen nagyot profitált.

Viszont volt egy csoportja a tokeneknek, ami még a BTC-t is túlteljesítette, méghozzá a kínai eredetű projektek tokenje.

Az egyik legnagyobb napi zöldet a NEO és az Ontology produkálja, ami a két legismertebb kínai projekt a TRON mellett.

A NEO a CoinMarketCap adatai alapján 35%-os pluszban áll, míg az Ontology közel +50%-on jár. A VeChain és az Elastos, két szintén prominens kínai projekt 25% illetve 20% pozitívban van, míg a kapitalizáció alapján 11-ik TRON +18%-on kereskedik.

A NEO háza táján meglehetősen nagy volt a csend az elmúlt évben miután 2017 év végi örült ralija közepette az egyik legjobban teljesítő altcoin volt. Viszont a friss kínai fejlemények hatására egy óriási bizalomlöketet kapott. A projekt amúgy is híres maximális szabályozói megfelelésre törekvéséről és a hatóságokkal való együttműködéséről.

Az Ontology egy extra anonimitási réteget pakol a Neo publikus blokkláncára. 2017-ben az Onchain indította, ami egy shanghaji R&D vállalat, amit a NEO alapító Da Hongfei és Erick Zhang indított útjára.

A jelentős csapatbeli átfedések ellenére az Ontology és a NEO függetlenek egymástól. Ennek ellenére szorosan együttműködnek egymással és júliusban bejelentették partnerségüket egy nyitott blokkláncközi platform felépítésére és egy következő generációs Internet alapjának megteremtésére. A blockchain adoptáció növekedéséből kiindulva egy hatékony és átfogó interoperabilitási protokoll bevezetését tervezik.

A kínai blockchain projektek kimagasló teljesítménye mögött tehát Hszi Csin-ping pénteki nyilatkozata áll, ahol az elnök a blockchain technológiai fejlesztéséket stratégiai innovációs technológiaként jellemezte, amire Kínának építenie kell.

Konkrétumok nélkül ez már úgy tűnik elég volt a kriptovaluta befektetőknek, hogy elkezdjenek nyakra-főre kriptókat vásárolni a hónapok óta tartó oldalazgatás helyett.