Kína legnagyobb bányászati régiójában leállítják a bitcoin bányászatot

Kína állandó csatája a kriptoszektorral szemben újabb szintre lépett. A hatóságok elrendelték a bitcoin bányászat leállítását Hszincsiang régióban. A helyi hatóságoknak a tegnapi napon el kellett kezdeniük a kriptovaluta bányászatgépek lekapcsoltatását.

Kína újabb területén szigorítják a bitcoin bányászatot. A Csangdzsi Hui Autonóm Prefektúra reform- és fejlesztési bizottsága szerdán felszólította a Zhundong Gazdasági és Technológiai Fejlesztési Park hatóságait, hogy a hét végéig állítsák le a bányászati tevékenységet.

A kínai kormány a május 21-i államtanácsi ülést követően közleményt tett közzé, amelyben a bányászati és kereskedési tevékenységek korlátozására szólított fel.

Csangdzsi Hszincsiang része, ahol jelentős számú bányászati adatközpont található. Hszincsiang a mongóliai szabályozási szigorítás után vált a bitcoin bányászat egyik kulcsfontosságú központjává.

A tilalom hatása máris elkezdte befolyásolni a teljes bányászati hashrátát. A világ legnagyobb bányászpoolján, az Antpoolon 25%-kal esett vissza. Egyes források szerint az Antpool bányászfarmjainak közel a fele Hszincsiangban található.

A belső-mongóliai régió márciusban kezdte meg a bányászati ágazat elleni kemény fellépést. A múlt hónapban a régió szabályozója elrendelte a bányászat teljes leállítását. Belső-Mongóliához hasonlóan Hszincsiang is szénégetéssel termeli elektromos energiáját.

Mongólia és most Hszincsiang után Szecsuán az utolsó kínai központ, ahol a kriptovaluta bányászokat még megtűrik. Ez a három terület adott otthont a kínai bitcoin bányászok többségének. A vízenergia elérhetősége miatt Szecsuán bőséges megújuló energiával rendelkezik, és az esős évszakban a termelőknek többletbevételt biztosít. Szecsuán elektromos termelése azonban csak az esős évszakban érhető el, amely szeptember vagy október környékén ér véget.

A szecsuáni energiaszabályozók is bányászati tilalmat fontolgatnak. A szecsuáni energiaügyi miniszterek e hónap elején tartottak megbeszélést, hogy megvitassák a bányászati tilalom hatását a régióban. A bányászok számára elengedhetetlenné vált, hogy még az idei tél előtt áttelepüljenek más országokba. Egyes kínai bányászfarmok már időben kapcsoltak és az Egyesült Államokba, Oroszországba vagy Kazahsztánba vitték át a tevékenységüket.