Újabb kínai bányászati cég döntött az országon kívüli terjeszkedés mellett

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A sencseni székhelyű Bit Mining egy 100 MW-os kriptobányászati adatközpont építését és üzemeltetését tervezi Kazahsztánban. A projektet két helyi céggel partnerségben valósítják meg, amelyek számos szolgáltatást nyújtanak majd a vállalkozásnak. A beruházás teljes összege meghaladja majd a 9 millió dollárt.

Kazahsztán ad otthont az új 100 MW-os kriptobányászati létesítménynek

A Bit Mining a héten jelentette be, hogy beruházási megállapodást kötött egy kazahsztáni vállalattal. A két társaság egy új kriptobányászati létesítmény építésében működik együtt a közép-ázsiai országban. A kínai cég 80%-os részesedéssel rendelkezik majd az új kazahsztáni bányászati adatközpontban, a fennmaradó 20% pedig a helyi partneré lesz.

A bitcoin bányászfarm 20 MW-os teljesítményű kapacitással indul majd, és amikor teljesen elkészül, várhatóan eléri a 100 MW-os összkapacitást. A Bit Mining közölte, hogy több mint 9 millió dollárt fog befektetni a közös projektbe.

A kínai vállalat két szervizszerződést is kötött a bányászati berendezésekre, az egyiket a fő partnerével, a másikat pedig egy másik kazahsztáni céggel. Ezek egy sor szükséges szolgáltatást nyújtanak majd, beleértve a szélessávú hálózati támogatást, a biztonsági felügyeletet, a szervermenedzsmentet és a karbantartást. A megállapodások 2021. július 1-jén lépnek hatályba.

Kína helyett az USA-ban gondolkodik a vállalat

A korábban 500.com néven ismert Bit Mining az év eleje óta gyors terjeszkedésbe kezdett a kriptobányászatban, és tevékenységei most már a kriptopénz bányászatra, a bányászpoolok és az adatközpontok üzemeltetésére terjednek ki. A Bit Mining eddig olyan bitcoin bányászati eszközöket telepített, amelyek maximális hashráta kapacitása körülbelül 1031,5 PH/s volt. Három vízerőműhöz csatlakoztatott adatközponttal rendelkezik, amelyek teljes teljesítménye 435 MW.

Áprilisban, még az átnevezést megelőzően a kínai cég felvásárolta a Btc.com bányászati vállalatot. Jelenleg a Btc.com alatt működtetett teljes bányászpool üzletág a tulajdonában van, beleértve a domainnevet és a platform kriptotárcáját is.

A Bit Mining néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy új kriptopénz bányászati adatközpontot hoz létre az Egyesült Államokban, egész pontosan Texas államában. A 25 millió dolláros beruházás a Bitdeer százszázalékos tulajdonú leányvállalatával, a Dory Creekkel kötött kötelező érvényű megállapodás része. A vállalatok egy 57 MW-os bányászati létesítményt terveznek építeni és üzemeltetni, amelyet túlnyomórészt megújuló energiával látnak majd el.

További érdekes cikkeink:

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.