73 000 bányászhardver költözik egy 300 MW-os texasi bányászfarmra

A Nasdaqon jegyzett Marathon Digital Holdings észak-amerikai adatközpont üzemeltető 73 000 hardverről írt alá hosztszerződést, amit a 300 MW kapacitású texasi farmján telepítenek.

A Marathon ezzel körülbelül 10.37 EH/mp számítási kapacitással fog hozzájárulni a Bitcoin hálózathoz kellemesen olcsó áramdíj mellett, ami a források szerint 0.0453$ KWh lesz. A Marathon külön kiemelte, hogy az új farmja 70%-ban karbonsemleges lesz.

Eközben tegnap Michael Saylor, a MicroStrategy ügyvezetője bejelentette, hogy Elon Muskkal és észak-amerikai bitcoin bányászokkal tartott virtuális konferencia eredményeképpen létrehozták a Bitcoin Mining Council-t, aminek feladata a bányászszektor energiafelhasználásának fenntarthatóvá és  kizöldítése lesz.

Az események azután gyorsultak fel, hogy múlt hét pénteken a kínai Államtanács bejelentette, küzdeni fog a bitcoin bányászat és kereskedés ellen, hogy “határozottan megakadályozza az egyéni kockázatok társadalomra való továbbterjedését.”

A pénteki bejelentés azonnali akcióra kényszerítette a kínai bányászokat – amik még mindig a teljes bitcoin hálózati hashráta több mint 50%-át adják – vagy relokációt vagy a hardverek azonnali értékesítését tervezve. “Az elmúlt 48 órában a kínai bányászok felgyorsították a migrációt más országokba. Szintén nagy számú BTC bányászhardver kerül értékesítésre ,” tweetelte Mustafa Yilham, az ázsiai Bixin bitcoin bányász és tárcaszolgáltató alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük