Újabb kínai FUD: egy bank már tiltja a kriptotranzakciókat

Kína harmadik legnagyobb bankja megtiltotta ügyfeleinek, hogy bitcoinnal és más kriptovalutákkal foglalkozzanak, ami komoly áreséshez vezetett. Az ázsiai ország mindent megtesz a kriptovalutákkal történő interakciók megfékezésére.

A bitcoin árfolyama kéthetes mélypontra süllyedt (32 000 dollárra) mivel újabb negatív hírek érkeztek Kínából. Ezúttal az egyik legnagyobb állami bank tiltotta meg az ügyfeleinek, hogy bármilyen digitális eszközzel foglalkozzanak.

Egy június 21-i jelentés szerint a Kínai Mezőgazdasági Bank egy közleményt tett közzé, amelyben azt vázolja fel, hogy az ügyfelei a jövőben nem vásárolhatnak, kereskedhetnek kriptovalutákkal, a banknál vezetett bankszámlák használatával.

A Kínai Mezőgazdasági Bank, mely a világ egyik legnagyobb bankjának számít, közölte az ügyfeleivel, hogy azonnal megszünteti a kliens számláját, ha a pénzintézet rájön, hogy azt az illető bitcoin vagy más digitális eszköz vételéhez vagy eladásához használta.

A bank azt is tervezi, hogy minden gyanús tranzakciót “időben” jelenteni fog az illetékes hatóságoknak. A világ legnépesebb országa tehát folytatja a kriptovaluták elleni kemény fellépését.

Bitcoin bányászokra rászállva

Mint arról korábban beszámoltunk, az ország közel egy évtizede próbálja betiltani a BTC-t a nemzet határain belül, és gyakran hangoztatja negatív álláspontját a kriptovalutával kapcsolatban. Idén azonban Kína fellépése még agresszívebb, mivel már célpontba vette a bitcoin bányászatokat is, megtiltva az ilyen jellegű műveleteket számos régióban.

A kriptoközösség spekulációi szerint Kína most az érkező digitális jüan miatt próbál mindent megtenni azért, hogy ellehetetlenítse a kriptopénz felhasználókat. Teljesen betiltani azonban sosem fogja tudni a decentralizált jellege miatt, hiába küzd foggal-körömmel. Érdemes megjegyezni azt, hogy a Kínai Mezőgazdasági Bank részt vesz a helyi CBDC fejlesztésében és a tesztelésében.

Az óriásbank mai bejelentése hatással volt a kriptopiacokra is. A BTC néhány óra alatt több mint 2000 dollárral zuhant a nyilatkozat után, egészen 32 300 dollárig. Az elmúlt 24 órában a bitcoin árfolyama közel 4000 dollárral esett. Az altcoinoknál még rosszabb a helyzet, néhány esetében kétszámjegyű árzuhanást tapasztalhattunk.

A kínai bank által kiadott közleményt egyébként a bank nem sokkal ezelőtt törölte, így némiképp értetlenül állunk a dolog előtt, hogy ez a bejelentés igazából mire volt jó. A cikk írásának idején 33 200 dolláron kereskednek egyetlen BTC-vel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük