Kínai Népi Felszabadító Hadsereg katonái hamarosan kriptopénzben részesülhetnek hűségükért

Mióta Hszi Csin-ping elnök két héttel korábban stratégiai fontosságú innovációnak nyilvánította a kriptovaluták technológiáját, a blokkláncot, Kínában nincs megállás. Most épp egy helyi katonai magazin jelentette ki, hogy a kínai katonákat hűségükért és jó teljesítményükért cserébe kriptovalutákkal is jutalmazhatnák.

A South China Morning Post a PLA Daily (a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg hivatalos hírújságja) lapra hivatkozva írja, hogy a hadsereg az innováció nevében hasznosíthatja a blokkláncokat úgy, hogy egy tokenjutalmazási mechanizmust vezet be a katonák ösztönzésére. A tokeneket pedig azok kapnák, akik készségeikben kiemelkedőek, vagy tréningeken, missziók során kitűnnek. A keddi lapban ez áll:

“A tokenek napi teljesítménye alapján történő odaítélése vagy levonása, és ezáltal objektív értékelés előállítása hatékonyan fellendíti az emberi erőforrás menedzsmentet.”

A szerző a cikkben az elosztott főkönyvi technológia (DLT) egyéb lehetséges felhasználási eseteit is felsorolja. Például azt javasolja, hogy a katonai titkokat tárolják a blokkláncon. Ebben az esetben a bizalmasnak minősített dokumentumokat elosztanák a szerverek között, de nem másolnák őket.

A blokklánccal a kínai hadsereg ellátási láncának kezelése és katonai logisztikája is megvalósítható. Ezenkívül edzési nyilvántartásokat is lehet rajt tárolni “az edzési eredmények hitelességének maximalizálása érdekében”.

A cikk szerint egyben a különböző egységek közötti blokklánc interakció felgyorsíthatja közöttük a kommunikációt és együttműködést a katonai és az emberi erőforrás menedzsment területén.