A kínai Jünnan tartomány blokkláncra viszi az idegenforgalmi látványosságait

A kínai Jünnan tartomány azért, hogy hamisíthatatlan számlákat bocsáthasson ki és ezzel növelni tudja a régió vonzerejét, pénzügyi folyamataiba integrálja a DLT-t, az elosztott főkönyvi technológiát. Az új blokklánc alapú számlázási rendszer költséghatékony és könnyen használható az ECNS tegnapi beszámolója szerint.

A DLT használatával, a turisztikai látványosságokat kívánják népszerűsíteni. Az első blokklánc alapú, turisták számára készített számlát egy nemzetközi fórumon adták ki, melyet Jünnanban, Kína mesés délnyugati tartományában tartottak még 2019. július 20-án. A „Digital Yunnan” akciótervet a Blokklánc Nemzetközi Fórumon jelentették be. Jünnan tartomány első blokklánc alapú számlázási rendszerének a célja az, hogy több turistát vonzzon a régióba. Érdemes megjegyezni, az eseménynek több mint 1000 résztvevője volt különböző internetes cégektől, kormányzati szervezetektől és kutatóintézetektől több, mint 10 országból, köztük az Egyesült Királyságból és Franciaországból is.

Az új blokklánc számlázási rendszer mögött álló csapat azt nyilatkozta, hogy a turisták közvetlenül az okostelefonjaikról nyújthatják majd be számlák iránti igényüket, és a számlákat 48 órán belül e-mailben fogják megkapni. Az innovatív megoldás mögött álló csapat úgy véli, hogy a DLT megváltoztathatatlansága révén, a számlázási információkat nem lehet majd módosítani. Ezen felül az új módszer jelentősen csökkenti a turisták számára kiállított papírszámlák nyomtatásának költségeit is.

Kína komolyan számol a blokklánc technológiával, ami ellentétes a bitcoin és altcoinokkal szembeni rosszallásával. Kína 2017-ben betiltotta a kriptovalutákkal való kereskedést és az elsődleges tokenkibocsátását (ICO-k) is. 2019 májusában a Nemzeti Fejlesztési és Megújulási Bizottság (NDRC) a bitcoin bányászatot olyan tevékenységnek minősítette, amelyet hatalmas energiafogyasztása miatt be kell szüntetni. A China.org 2019. április 2-i jelentése szerint azonban, Kína jelenleg a legnagyobb számú blokklánc projekttel rendelkező ország a világon. Ez a világ összes projektjének 25%-át teszi ki, amely a piac ezen szegmensére összpontosít.

Még júniusban a kínai VeChain blokklánc startup arról számolt be, hogy egy olyan ellátási láncot fejleszt a Walmart China-val közösen, ami a romlandó élelmiszerek nyomon követhetőségét felügyeli.

(Borítókép: Erhai-tó, Jünnan, Pixabay)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük