Kínos részletek a koronavírus eredetéről: újabb világjárvány közeleg?

A Lancet orvosi szaklap COVID-bizottságnak a vezetője “meg van győződve arról”, hogy a koronavírus amerikai laboratóriumból származik, és figyelmeztet: “a folyamatban lévő kutatások újabb világjárvány kitöréséhez vezethetnek”.

Jeffrey Sachs nyilatkozatában elmondta, hogy a legtöbb tudós valamilyen oknál fogva mindenféle kutatás nélkül elutasította a laboratóriumi szivárgás elméletét. A professzor rámutatott egy eltitkolt eredményre is, miszerint a SARS-Cov-2 vírust úgy manipulálták, hogy a megbetegedés halálos kimenetelű legyen, majd “félrevezették” a népet, hogy eltereljék a figyelmet.

“Rengeteg okunk van arra, hogy elhiggyük, a kutatás régóta folyamatban volt. Mert vannak erről publikált tanulmányok. Vannak erről interjúk és kutatási javaslatok. De az NIH (National Institutes of Health) nem beszél. Nem kérdez. És a tudósok sem kérdeztek soha”állítja.

Sachs meggyőződése szerint a résztvevők már az első naptól kezdve elrejtették az igazságot, és amikor mégis valamilyen formába porondra került, “nem beszéltek a kutatás folyamatáról”.

“Én a vizsgálatot követelem. Két és fél év után végre ideje beismerni, hogy ez a vírus egy laboratóriumból származhatott, és itt vannak az adatok, amelyekkel be tudjuk bizonyítani, hogy valóban így történt.”

Tudtak róla, de mindenki hallgatott

Sachs kitért Peter Daszak virológusra is, aki nem mellesleg az első volt azon tudósok közül, akik kizárták a laboratóriumi szivárgás elméletét. A professzor megjegyezte, hogy hibázott, amikor kinevezte Daszakot a Lancet világjárványügyi bizottság munkacsoportjának elnökévé.

“Rájöttem, hogy Daszak nem mondott igazat. Eltartott néhány hónapig. De minél többet láttam, annál jobban nehezteltem rá. Ezért azt mondtam neki: ‘Nézze, el kell mennie’” – tette hozzá, majd elmondta, hogy miután kirúgta a férfit, a legtöbb tudós támadni kezdte.

“Megkérdeztem őket: ‘Mi köze van ehhez az egészhez?’ De nem mondták el. Aztán amikor az információszabadságról szóló törvény miatt nyilvánosságra került néhány olyan dokumentum, amelyet az NIH eltitkolt, láttam, hogy azok az emberek, akik engem támadtak, szintén részesei voltak a dolognak. Ezért feloszlattam az egész munkacsoportot. Testközelből tapasztaltam, hogy egyszerűen nem beszélnek. Megpróbálják másra terelni a figyelmet, és távol tartanak minket attól, hogy egyáltalán feltegyük a kérdéseinket.”

A professzor zárásképpen elmondta, hogy egyáltalán “nem bízik” sem a kormányban, sem a tudósokban, akik elutasítják elméletét. Egyszerűen csak fel akarja tenni a kérdést:

“Hé, milyen vírusokon dolgoztok még? Miről kellene még tudnunk?”