Kiraboltak egy local bitcoins kereskedőt fényes nappal Londonban

Kiraboltak egy local bitcoins kereskedőt Londonban a hétvégén. Az áldozat a Bitcoin Uncensored online rádiónak nyilatkozott a történtekről.

Kiraboltak egy local bitcoins kriptovaluta értékesítőt

A LocalBitcoins.com oldal összehozza a bitcoin vásárlókat és eladókat. Az oldalán fórumán majd pedig a Redditen kezdett el terjedni a hír, hogy az egyik bitcoin árust megfenyegették és a bitcoinjai átadására kényszerítették.

Egy nővel került összetűzésbe a local bitcoins kereskedőt

A történet szerint a vevő 6200 GBP értékben akart bitcoint vásárolni az áldozattól. Miután megegyeztek az árról, telefonon beszéltek meg találkozót London Euston pályaudvarnál. Mivel a vevő állítása szerint nem tartózkodott a városban, ezért azt monda, hogy a barátnőjét küldi el a találkozóra.

Pár órával később a Cafe Rougeban végül találkozott a vevő barátnője és az eladó. A hölgy egy kék műanyag zacskóban adta át a pénzt, amit az eladó gondosan megszámolt és a saját Magic Maker eszközével ellenőrzött, hogy nem hamis-e. Miután megbizonyosodott róla, hogy az összeg mennyiségben és minőségben is megfelelő, intézkedett a bitcoin átutalásáról, amit meg is mutatott a nőnek a telefonján keresztül. A pénz eközben az kávézó asztalán volt kettőjük között.

A probléma ezután indult. A hölgy ugyanis emelt hangon elkezdte visszakövetelni a pénzt. Az eladó először nem értette, mi a gond, ezért felhívta az eredeti vevőt, hogy állítsa le a barátnőjét. Amikor a kagylót a nő füléhez emelte, hogy beszélhessenek, az el akarta venni a telefont. Majd miután ez nem sikerült, elkezdte ütlegelni az eladót ahol csak érte, közben azt ordibálva, hogy adja vissza a pénzét. Ekkorra már a kávézóban is felfigyeltek az történésekre és egy pincér lépett az asztalukhoz, megkérdezve, hogy minden rendben van-e. A nő ezt használta ki, lecsapott az asztalon lévő műanyag zacskóra és kiszaladt a pénzzel a kávézóból és eltűnt az utcán.

A rendőrség nyomoz

Az áldozat azonnal hívta a rendőrséget. A kiérkező rendőrök felvették a vallomását és bevitték a kórházba, ahol látleletet készítettek az áldozat sebeiről a fején és a kezén. Az eladó még a rendőrségen értesítette a Localbitcoins csapatát, hogy függesszék fel a vevő számláját, amire sor is került. A támadás után az áldozatot többször zaklatta telefonon a vevő, miután rájött, hogy nem tud az ellopott bitcoinokhoz jutni a felfüggesztett localbitcoins számlán keresztül. Azóta az is kiderült, hogy mást is próbáltak már hasonló módon megtámadni a Localbitcoins eladói közül.

A rendőrség nyomoz a localbitcoin rablás ügyben

A rendőrség egyelőre nyomoz az ügyben, így nem adtak ki további információt.

Nem ez az első eset, hogy bitcoin miatt támadtak meg valakit. 2015-ben Brooklynban egy fegyverrel kényszerítette a bitcoinjai átadására egy támadó az áldozat saját kocsijában. Ott a Craiglisten találkozott az eladó és a vevő. Az áldozatot 4,5 bitcointól szabadította meg a támadó, amely akkori értéken 1100 dollárnak felelt meg a 325 dolláros bitcoin árfolyam mellett. A rendőrség akkor a támadó nyomára tudott bukkani, de azóta nem érdekezett hír a vádemelésről.