Kirk kapitány kriptói: rekordsebességgel keltek el a Star Trekes NFT-k

125 000 nem helyettesíthető tokent (non fungible token, röviden NFT) adtak el a WAX blokkláncán. Na, de hogy mi olyan különleges ezekben a percek alatt elkapkodott tokenekben? Mindegyik kártya a legendás Kirk kapitányt alakító William Shatner életének nevezetes eseményeit örökíti meg – és igen, a hír hallatára mi is majdnem elsírtuk magunkat az örömtől.

Shatner reméli, hogy mindenki barátokra lel az NFT-k segítségével

A William Shatner életének legemlékezetesebb eseményeit és érdekes, eddig nem látott képeit megörökítő NFT-ket, amiket a WAX bocsátott eladásra, rekordsebességgel kapkodták el a fanok: kilenc perc alatt vásárolták fel az összeset. A 10 ezer csomagban, ami kb. 125 ezer digitális gyűjthető kártyát tartalmazott Shatner személyes életéről és karrierjéről, az 1930-as évektől egészen a mai napig találhattak az érdeklődők képeket.

A rekordsebességű eladást követően a gyűjtők most már egymás között cserélgethetik a USS Enterprise leghíresebb kapitányát megörökítő kártyákat. A legkülönlegesebb elemek nagy eséllyel azért nem fognak egyhamar gazdát cserélni: az olyan képektől, mint Shatner korai színész képei vagy azok, amelyen mindenki kedvenc Spockját, azaz Leonard Nimoyt öleli meg Kirk kapitány, nem valószínű, hogy könnyen megválnának a tulajdonosok. A legkülönlegesebb kártyák egyikén még Shatner fogainak röntgen képét is megtekinthetjük, ha valakit esetleg ez érdekelne valamilyen különös okból kifolyólag.

Shatner a Cointelegraphnak mesélte el gondolatait és tapasztalatait a kártyák eladásáról. Elmondása szerint „nagyon meglepődött, hogy milyen gyorsan tudták eladni az összeset”, illetve, hogy reméli, hogy akik megvásárolták az NFT-ket majd barátokra tudnak lelni a többi gyűjtő személyében – csak hogy az is oda lehessen Kirk kapitány színészéért, aki eddig még nem imádta volna.

A Star Trek színész egyébként már régóta kriptóbarát: Twitteren is számtalanszor fejezte ki támogatását és érdeklődését a technológia és a kriptók iránt. A legszebben azonban talán a Cointelegraphos interjújában foglalta össze gondolatait:

„A kártyák maguk egy gyönyörű múltat képviselnek. A blokkláncon való igazolás pedig egy gyönyörű jövőt. A múlt és jövő keveredését teszik lehetővé ezek a kártyák.”