Kirobbanó formában a Bitcoin hálózat, éves csúcson a nehézség

Jó hetet zárt a Bitcoin, mind árfolyam, mind pedig a hálózat állapotát illetően.

Röviddel miután pár órára megütötte a 9000 dolláros új éves árfolyamrekordját, a bányászati nehézség is emelkedésnek indult és már a 2018 januári szinten, 7460 milliárdon áll.

Bitcoin bányászati nehézség | Bitcoinity

A Bitcoin hálózat hashrátája, ami egy kiváló indikátor a Bitcoin ‘egészségének’ felmérésére, szintén gyarapodik, jelenleg mintegy 54.57 exahash/másodpercen áll.

Bitcoin hálózat teljes hashrátája | Blockchain.info

A Bitcoin nehézség emelkedése a legmagasabb havi emelkedés múlt év decemberhez képest, amikor egy hónap alatt 10.03 százalékkal emelkedett. A Bitcoin bányászati nehézség 2016 blokkonként módosul úgy, hogy közben az új blokkok generálása között időintervallum relatíve állandó, 10 perc.

Érdekességképpen a következő nehézségi módosítás becsült értéke 8250 milliárdra tehető. Amennyiben a becslés pontosnak ígérkezik, akkor a Bitcoin blokklánc új rekordot állít fel. Amennyiben a hálózati hashráta is megtartja emelkedő trendjét, akkor a következő nehézségi módosulásnál a hashráta is új rekordot állíthat fel.

Erre körülbelül 2 hetet kell várnunk, hogy kiderüljön mivel ennyi idő mire a 2016 blokk 10 perces időközönként generálásra kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük