Bitcoin a semmi közepén – Egy amerikai kisváros eladja a bitcoin készleteit

Vernon Hills, egy amerikai kisváros eladja a bitcoin készleteit a magas bitcoin árfolyam miatt.

Vérszemet kapott az ezer dolláros bitcoin árfolyamtól az amerikai kisváros ezért akar szabadulni a kriptopénztől. Az Illinois állambeli Vernon Hill értékesítené a bitcoinjait a Chicago Tribune szerint.

A kisváros eladja a bitcoin megtakarításait

Vernon Hills Chicago mellettVernon Hills Illinois államban, Chicago agglomerációjában található. Most azzal kerültek be a hírekbe, hogy el akarják adni a 10000 dollár értékű bitcoinjaikat. A digitális pénzhez a város tavaly jutott hozzá, amikor egy drogügylet felderítése kapcsán a rendőrség 10 bitcoint kobozott el a gyanúsítottaktól.

A kisváros vagyonkezelője most meghatalmazta Nikki Larsont a község pénzügyesét, hogy kezdje a digitális pénz értékesítését.

A bitcoin értékesítés menete

Vernon Hills a Coinbase bitcoin tőzsdén fog számlát nyitni, hogy eladja a bitcoinjait. Az értékesítésből befolyó összegeket a helyi rendőrség lefoglalt eszközök számlájára fogják gyűjteni. A bitcoinokat a helyi és szövetségi nyomozóhatóságok akcióra révén szerezték és a megállapodás alapján a helyi erőkhöz kerül az elkobzott vagyon.

A nyomozás részleteit nem közölték a hatóságok. A bitcoin értékesítés hírét sem a helyi önkormányzat, sem a rendőrség nem kívánta kommentálni

Valószínűleg nem az utolsó bitcoin értékesítés a kisvárosban

A község közbiztonságát tekintve ez a bitcoin értékesítés valószínűleg nem az utolsó lesz a kisvárosban. Vernon Hill rendőrsége most is két ügyben nyomoz, melyben a digitális pénzt használták fizető eszközként, nyilatkozta a Chicago Tribune részére a rendőrségi szóvivő. Amennyiben itt is vagyon elkobzással ér véget az ügy, tovább növelheti kripto-megtakarításait a község.

Letaróztatások Vernon Hill községbenAmerikában már máskor is előfordult, hogy az állam vagy egy hatóság eladóként lépett a bitcoin piacra. 2015-ben a szövetségi nyomozóiroda értékesítette az utolsó megmaradt blokkot is ami a Silk Road online fekete piac felszámolásából került a hatósághoz. Az értékesítés 2 évig tartott, mert a nyomozók 2013-ban záratták be a weboldalt.

A kisváros bitcoin értékesítése a legjobb időpontra lett időzítve. A bitcoin ára ugyanis napok óta 1000 dollár felett van és lassan megközelítheti a mindenkori legmagasabb árfolyamot is. Így az átváltásból befolyó összeg miatt most különösen hálás lehet Vernon Hills lakossága a helyi rendőrség nyomozóinak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük